自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上次個po提到有個架送黎有問題
https://www.baby-kingdom.com/for ... ad&tid=22081448

更新:賣家岩岩拒絕左我申請退款,我係咪要搵淘寶介入?

有無人試過咁既情況?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

布丁Purin 發表於 18-11-22 15:07
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22081448

試過類似case但不絕對相同,最好同賣家好好溝通,佢哋會跟你一起想辦法解決

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22081448

你係收到貨之後申請退款?

咁你個架有問題,你有無同店主溝通過?
定係你覺得有問題自己去申請退款?

男爵府

回覆 bufferzone 的帖子

咁我再同賣家傾下

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你問下店主咩原因拒絕,仲有就係運費系要你俾架,如果店主無理既話,就搵淘寶客服介入

男爵府

回覆 c.vieri 的帖子

我收到貨之後已第一時間影相旺旺同佢溝通

十三號同賣家講左收到後的問題,腳凹哂企唔穩,兩個側架是一大一細,當日講完都承諾會重發,叫佢發後比單號我。到十五號問佢重發未,佢覆趕緊工,到十九號下晝三點幾再問,已讀但無覆我,
之後我搵淘寶客服問,講我既情況,因為我已經唔想再等,淘寶個邊叫我禁退款,我禁左退款賣家之後先覆我話發了但快遞整唔見左,話重新再整過比我,咁大舊快遞會整唔見?點解發左貨唔話單號我知?我懷疑根本就未發講大話。一見我禁左退款先再話補發,到夜晚佢再sd黎叫我比多次機會佢,但我無覆佢

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

布丁Purin 發表於 18-11-22 15:27
回覆 c.vieri 的帖子

我收到貨之後已第一時間影相旺旺同佢溝通

襟申請客服介入,等佢地處理

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

賣家係都要你退返屍骸先肯退款,你都冇辦法, 都要退貨先, 惟有走一轉過大陸境寄速遞

男爵府

而且我不明白佢說架子本來是一大一小?究竟係我理解錯定佢圖錯定佢亂up

瑪瑙宮

咁你唔退貨人地点退款

大宅

再叫佢補發喇

水晶宮

双11可能好多貨積存,如果他肯補發就算啦,如果你硬要退款,他要你寄回貨物,運費都吾平啊!

男爵府

今晚返到屋企我會再同賣家傾下先。如果佢三日內補發到加比埋運單單號我,我就取消退款。呢個要求算唔算過份?
我應該唔會選擇退貨,因為個架好重,我又驚退左返去佢地唔認數。
如果佢補發後再有問題我就搵淘寶介入啦,多謝各位jm意見

複式洋房

布丁Purin 發表於 18-11-22 15:33
而且我不明白佢說架子本來是一大一小?究竟係我理解錯定佢圖錯定佢亂up

你試下按賣家圖紙組裝,如中間d隔板凸左无辦法對齊個螺絲窿,你有理由叫賣家重新發貨而唔使畀運費,如果個賣家一直唔處理或拒絕你退款可以申請淘寶小二介入,你證明到賣家後補d嘢唔啱同佢哋無快速解決問題就得。淘寶小二向住買家架!賣家如果唔理或沒禮貌,小二會判佢輸,而你唔使退返d貨畀賣家

複式洋房

布丁Purin 發表於 18-11-22 16:58
今晚返到屋企我會再同賣家傾下先。如果佢三日內補發到加比埋運單單號我,我就取消退款。呢個要求算唔算過份 ...

更正:我係淘寶超級會員,有次試過買油煙機畀內地鄉下屋企人,收左貨無拆箱驗收,擺左十幾甘日先至開黎用,外包裝無事,點知入邊發泡膠裂左,個機背板跌彎晒,咁啱仲要買多部煮食爐,同賣家協商壞呢個寄返去,佢果邊再發個新嘅油煙機同煮食爐,賣家唔制,我申請淘寶小二介入,一日後小二話貨我留低,錢照退返畀我,會扣賣家保證金 賣家太囂張,小二會懲罰佢哋架,不過有可能係超級會員信譽好先有得咁做

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

布丁Purin 發表於 18-11-22 15:33

呢款架係一邊大一邊小的, 如果唔係點做到正方形, 你有冇退返件貨比佢? 佢地退款大多數要你退左貨先會退款

大宅

janeau1 發表於 18-11-22 17:25
我係淘寶超級會員,有次試過買油煙機畀屋企人,收左貨無拆箱驗收,擺左十幾甘日先至開黎用,外包裝無事, ...

Jm提提你係大陸買煮食爐返黎用係違法嫁,你都係del左個回覆佢喇

複式洋房

chingching75 發表於 18-11-22 18:10
Jm提提你係大陸買煮食爐返黎用係違法嫁,你都係del左個回覆佢喇

買畀鄉下屋企人…唔係香港使用

大宅

janeau1 發表於 18-11-22 18:15
買畀鄉下屋企人…唔係香港使用

我驚你係買返黎用善意提醒你姐 洗唔洗出個咁嘅公仔

複式洋房

chingching75 發表於 18-11-22 18:19
我驚你係買返黎用善意提醒你姐 洗唔洗出個咁嘅公仔

貼圖唔諗過呢層問題,已更正,回覆果篇文亦已更正,多謝你善意提醒!

首頁

尾頁

跳至