影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 anyuser18 的帖子

開啦, 好睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

htts 發表於 18-11-26 09:53
我都覺得畫面黃呀

佢拍到好似 Signal 果種黃,所以我會諗係咪講緊以前D嘢

珍珠宮

Vanessa_818 發表於 18-11-26 13:15

好多野未知點解:

如果麥田上升起月亮呢句,除咗圖畫有寫之外,好似喺出獄後燒死咗果個女人屋企都有咁寫,男警發現的,我以為個女警係女二添,所以無懷疑佢,妳記得咁多劇情好犀利

珍珠宮

Vanessa_818 發表於 18-11-26 13:18
回覆 希澂 的帖子

果度我都嚇左一跳

友京老公好賤,友京打爛駕車時,居然保護情婦

珍珠宮

Vanessa_818 發表於 18-11-26 13:15

好多野未知點解:

友京本身係幫小朋友心理諮詢,但自己情緒咁不受控,點幫人,友京辦公室滴水我唔明想表達D咩,死老公果個女人好似係揾佢老公張保單,揾到見到有錢就傻咗咁

男爵府

希澂 發表於 18-11-26 22:23
友京本身係幫小朋友心理諮詢,但自己情緒咁不受控,點幫人,友京辦公室滴水我唔明想表達D咩,死老公果個女 ...

佢對住果個男仔,問佢個BB有無生存到,個天花板啲水剛好滴落友京眼角,個細路木無表情,友京就被督中死穴又警又傷心,好似被個細路head 住咁。

男爵府

睇完第五六集,嘩結尾快嚇死!
修天花板那男人好似怕見到男一,點解點解?
套劇真係好好睇,睇黎係圍繞虐兒主題,有啲沉重。演死左果個賭仔果個老婆都係勁有實力嘅演員。呢套淨睇演員都值回票價。

珍珠宮

Vanessa_818 發表於 18-11-29 23:05
睇完第五六集,嘩結尾快嚇死!
修天花板那男人好似怕見到男一,點解點解?
套劇真係好好睇,睇黎係圍繞虐兒 ...

我今日睇返呢個星期果四集,好睇過上星期,女主無咁神經質,理智返好睇D,男一?即是刑警?唔明點解揾佢做男一,睇慣佢做小角色唔係肉慣佢做男一

死咗老公果個女人有古怪咁,好似有人教佢點應對,過馬路時我以為佢會比車撞,但無喎,之後唔知佢重有冇戲份

女警又係古古怪怪

男爵府

希澂 發表於 18-12-1 21:08
我今日睇返呢個星期果四集,好睇過上星期,女主無咁神經質,理智返好睇D,男一?即是刑警?唔明點解揾佢做 ...

男一李伊庚之前做威基基都係男一,超勁特級爆笑。今次選佢做刑警本來以為佢會攪下笑或者爛佬feel 啲,但so far 都唔係喎。如果角色設定係咁,咁比佢適合嘅演員都唔少。咁李嘅表現都ok 嘅有新鮮感。
死老公果個女人米喺電話同個叫紅色哭泣嘅人溝通嘅?果個紅色哭泣之前都出現過。米有個男人被懷疑殺左朴智慧然後自殺嘅?之後有一幕影住電腦搜尋結果,喺一條相關新聞上面有一個紅色哭泣嘅留言稱讚肯定個男人嘅所作所為。呢個紅色哭泣似乎係big boss. 我有懷疑過紅色哭泣係女一。男二都有可能,而家太早講唔埋。

珍珠宮

Vanessa_818 發表於 18-12-1 22:14
男一李伊庚之前做威基基都係男一,超勁特級爆笑。今次選佢做刑警本來以為佢會攪下笑或者爛佬feel 啲,但so ...

女一 妳睇得好細心

我無睇威基基,因為佢吸引唔到我睇,女主又唔靚

男爵府

希澂 發表於 18-12-2 16:56
女一 妳睇得好細心

我無睇威基基,因為佢吸引唔到我睇,女主又唔靚

有人話便利店買速燃煤果個人係友景,睇睇下都似。但佢話案發當晚喺屋企仲講到好詳細,佢點分身走出去?
上集孤兒院寫左詩果幅話可能係男二恩浩畫,推人落樓果個小朋友同佢傾計時提到佢同二樓小妹妹畫畫。恩浩又整過風車俾小朋友,又同小朋友一齊整玩具,應該美術勞作方面有啲才能。
威基基堅好笑,李伊庚個格有啲鄭中基feel。果套個女主呆瓜瓜咁都攪笑,靚又真係唔算好靚。我又無所謂喎又唔一定要靚仔靚女嘅。最怕啲靚仔오빠 面癱唔識做戲,果啲真係睇到火起。

珍珠宮

Vanessa_818 發表於 18-12-3 18:39
有人話便利店買速燃煤果個人係友景,睇睇下都似。但佢話案發當晚喺屋企仲講到好詳細,佢點分身走出去?
上 ...

我一直以為 D 警察睇 CCTV 證實咗買速燃煤果個係用刀自殺果個男人添,所以警察將2單案 closed。不過後尾個女警失控地打個犯,又覺得個男人都有機會比女警殺。

幅畫係男二畫我無留意到,我再睇返先

珍珠宮

懸疑驚悚劇情,都頗為吸引

男爵府

希澂 發表於 18-12-3 22:58
我一直以為 D 警察睇 CCTV 證實咗買速燃煤果個係用刀自殺果個男人添,所以警察將2單案 closed。不過後尾個 ...

警方以為果個係自殺果個賭鬼老豆,所以以自殺 close file。
女二我覺得佢有古怪,但見佢查案又無咩隱瞞。我睇唔透佢個角色。佢有心理問題就好大機會。似係暴力環境長大。基本上主要角色都係家暴受害人。
幅畫我都係估係男二畫,唔肯定。突然想起有一個片段,男二整左風車俾小朋友,女一個女拎住風車問媽媽點解風車一轉就會變色(兩隻色變成另一隻色),其實都有啲雙面人,善惡暗黑光明對立共存嘅意味。赤月青日(red moon blue sun)....

男爵府

GCHK 發表於 18-12-4 11:35
懸疑驚悚劇情,都頗為吸引

同埋佢講虐兒主題,都幾有社會性。暫時睇佢節奏都明快,故事吸引運鏡剪接演員都到位,希望可以keep 住。

男爵府

見到係金宣兒做,今晚開黎睇下先
原來呢個編劇專寫懸疑片嫁??
剛睇番維基,佢套村莊我都有睇,正!

男爵府

fungenergy 發表於 18-12-4 19:03
見到係金宣兒做,今晚開黎睇下先
原來呢個編劇專寫懸疑片嫁??
剛睇番維基,佢套村莊我都有睇,正! ...

開啦,好睇。勁燒腦。有少少驚嚇不過唔係鬼又唔算血腥。可以一齊傾下劇情。
我剛開左俾我老公睇,一向唔太鍾意煲劇嘅佢都覺得好睇。真心推薦。

男爵府

Vanessa_818 發表於 18-12-4 21:59
開啦,好睇。勁燒腦。有少少驚嚇不過唔係鬼又唔算血腥。可以一齊傾下劇情。
我剛開左俾我老公睇,一向唔太 ...

琴晚開左,即刻睇左兩集, 唔捨得訓
好睇!!
btw女主瘦左好多, 同埋個鼻唔同左..
搞到有D出戲

男爵府

fungenergy 發表於 18-12-5 09:07
琴晚開左,即刻睇左兩集, 唔捨得訓
好睇!!
btw女主瘦左好多, 同埋個鼻唔同左..

金宣兒喺套戲個樣係殘都啲但都算正常,五官做戲都好靈活,但我睇佢最近啲訪問片,塊面又覺膠膠地。

男爵府

男二選角真好,真係善良陰柔又暗沉嘅男生,如果佢係兇手,我會好替佢難過。不過我估唔係佢。

首頁

尾頁

跳至