不如講吓有驚喜景點

LittleRoxie
|
等JM們有個參考,不要中伏
我講幾個認為有驚喜景點/城市
1. 巴塞隆拿-消費平,建築靚,美食正
3. 布拉格- 原因同上
3. 埃及樂蜀-埃及古廟非常宏偉
4. 沙巴浮潛- 好似潛了入一個水族館
5. 紅海浮潛
6. Phillip Island-遠,但企鵝仔好得意
7. 温哥華島櫻花季- 有五色櫻花,遠看好似
一嚿嚿棉花糖,好有層次
8. 斯洛文尼亞- 平版瑞士
caryfox
|
澳洲⋯⋯袋鼠島。

海豹灣睇野生海獅係沙灘曬太陽。
teambuilder
|
菲律賓保和島:$500包成隻船出海睇海豚加和海龜潛水。晚上就免費抬頭睇流星和銀河。
holemone
|
LittleRoxie 發表於 18-11-22 21:11

9.西班牙Seville, 靚過barcelona 一百倍
wcpcelia    發表於 19-1-6 09:39
memelala
|
10. 西班牙Frigiliana ,靚過希臘,靚過Mijas。 極少亞洲人知,白人渡假點
KTKTKT5
|
11) Banff
ChloeMa
|
12) Australia Ayers Rock
13) new Zealand south island
14) Greece Santorini
15) croatia .……
我愛Corina
|
Budapest -係一個好靚既城市,建築物靚,景靚,消費平,d野食都好食(但Barcelona 好食d)...
TRUBIMA
|
teambuilder 發表於 18-11-22 21:24
菲律賓保和島:$500包成隻船出海睇海豚加和海龜潛水。晚上就免費抬頭睇流星和銀河。
...

我都好懷念,望住海底釣石班,可惜果件事後唔想再去
smiletigger
|
LittleRoxie 發表於 18-11-22 21:11

可唔可以講多d斯洛文尼亞,好少睇到佢資料
a328
|

Norway Tromso
a328
|
memelala 發表於 19-1-5 17:26
10. 西班牙Frigiliana ,靚過希臘,靚過Mijas。 極少亞洲人知,白人渡假點

想請教由邊度去方便啲?
memelala
|
a328 發表於 19-2-2 00:17
想請教由邊度去方便啲?

malaga自駕到Nerja大約1.幾小時, 住nerja食海鮮,行周末市集,第2日渣20分鐘上Frigiliana,Frigiliana係nerja山上, 但望到海,日落時d白色屋變黃色,加上海景超正。

malaga本身好普通一個歐洲漁港,無咩特別,可以由馬德里坐高鐵去,大約3小時。