3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

小朋友返學係好多症狀表演出黎,老師肯講好過我女當年咩都唔講想我女快啲走 過左6歲排左差唔多2年先睇到政府
想認識多啲屯門友

男爵府

畀面勳章

Princess19 發表於 18-12-10 21:51
我囡囡三歲,同你小朋友情況好似!响屋企同家姐相處好正常,但在學校情況老師話佢唔主動,連出去拎茶點都 ...

我仔二歲十個月,都講唔到自己係男仔定女仔,有幾出奇?

大宅

Ccaracw 發表於 18-11-22 22:59
家長日時,老師話兒子有幾個問題,叫我帶仔做評估,我上綱睇過佢並非ADHD,或自閉。老師話佢不能攪亂他的次 ...

佢幾大? 有時小朋友有啲行為未必會係屋企出現,其實好多地方都有得做評估,睇下仔仔邊方面要改善。。

btw, 你個user name 好eye catching, 因為我都有一個類似既 ’都係start from ccaxxxx’

大宅

monictw 發表於 18-12-14 01:07
佢幾大? 有時小朋友有啲行為未必會係屋企出現,其實好多地方都有得做評估,睇下仔仔邊方面要改善。。

btw ...

Haha 係我7左,我諗住易記啲! 我睇咗醫生佢話我個仔係 borderline case,而家book左零一個醫生for second opinion。你係咪都有類似case可以交流一下?

大宅

Ccaracw 發表於 18-12-14 15:10
Haha 係我7左,我諗住易記啲! 我睇咗醫生佢話我個仔係 borderline case,而家book左零一個醫生for second o ...

我地自己人唔會7
我仔都係borderline case,但我一早已懷疑,2歲有佢去協康會確診自傾同發展遲緩而家讀緊主流k1 同 e位

首頁

尾頁

跳至