邊隻氣墊粉底好用呀

belgiumchoco
|
乾性皮膚,用開雪花秀,想試下其他牌子,你地有冇推介呀?
chuiyeebird
|
MAC
youngyoungma
|
belgiumchoco 發表於 18-11-22 23:39

留毛,想知。
nanababee
|
M.A.C
passbyangel
|
belgiumchoco 發表於 18-11-22 23:39

我都想知
MoonT
|
Etude house 吾錯又抵用,我都係乾性同用開雪花秀
starpinky
|
我一開始用雪花秀,每條Line都試過,最like Intense,coverage夠高又貼又保濕。
之後都試過Armani,不過搽上面隻色太黃,coverage麻麻,用左兩次就冇用。
跟住又走買YSL,好易浮粉,好易甩,所以都係用左一陣就冇用。
Lancome就更加唔洗講,好唔掂。。。
Cle de Peau我本身都想試,身邊有friend試完覺得ok,但冇咩驚喜,實在太貴了,性價比唔值。。。

之後同friend傾開,覺得Cushion既然係韓國發明,都係買番韓國brand好d,韓國質素最有保證感覺係雪花秀,所以又投入番佢懷抱
MM6
|
starpinky 發表於 18-11-23 02:52
我一開始用雪花秀,每條Line都試過,最like Intense,coverage夠高又貼又保濕。
之後都試過Armani,不過搽 ...

我都覺得雪花秀既bb cushion真係冇得輸,已回購好多次
chuiyeebird
|
MM6 發表於 18-11-23 06:56
我都覺得雪花秀既bb cushion真係冇得輸,已回購好多次

How much ?
petitsomeone
|
M.A.C.
gobears
|
MM6 發表於 18-11-23 06:56

我覺得Amorepacific 仲貼好多
Whitechocolate
|
回覆 belgiumchoco 的帖子

美容版個邊,好多人推channxx
Ashleycorina
|

超like你個報告
因為朋友有discount 不停叫我買cle de peau但我就係用過佢foundation &concealer 超唔鍾意
|

請問你skin type??

starpinky
|
Ashleycorina 發表於 18-11-23 13:58
超like你個報告
因為朋友有discount 不停叫我買cle de peau但我就係用過佢founda ...

我之前用過Cle de Peau La Creme,真心唔係驚為天人,另外佢啲粉底太厚了,又咁貴,有好更好選擇

我而家轉左用雪花秀Ginseng Cream,效果超好,面色好左同毛孔細緻左,我啲朋友起初都好抗拒試果隻人參cream,而家見到個效果都去買左黎用
starpinky
|
Ashleycorina 發表於 18-11-23 13:59
請問你skin type??

我係混合性,夏天T zone位出油
冬天會好啲
|
starpinky 發表於 18-11-23 14:04
我之前用過Cle de Peau La Creme,真心唔係驚為天人,另外佢啲粉底太厚了,又咁貴,有好更好選擇

我而家 ...

CDP foundation 我覺得好厚,concealer 超乾。係呀,大把選擇
BK2002
|
starpinky 發表於 18-11-23 14:05
我係混合性,夏天T zone位出油
冬天會好啲

借問聲雪花秀得一款氣墊粉底 Intense好用嗎? 我用開HERA, 心思思想轉下...

mocha豬豬
|
想知
meek
|
只用過雪花秀同 laneige

雪花秀上左面半日未夠就變灰,質地偏焗,可能太潤唔啱我。

Laneige 用過幾個配方,回購左好多次