嶺大學生在畢業典禮上示威

Apple_Orange_T
|
佢地父母應該想影正常D畢業相
其實在場外示威也可以吧
Poyau
|
示威
crazygal
|
但其他學生唔底。人哋咁辛苦讀咗幾年先畢業。畢業禮俾人騎劫。將來搵工時又有可能畀 僱主嫌棄間學校多廢青。
esmehouse
|
Reminder
|
Apple_Orange_T 發表於 18-11-23 08:55
其實在場外示威也可以吧

他們係唔識尊重自己,也不識尊重別人
cissie    發表於 18-11-23 20:38
WChan
|
唔明點解反對填海要係畢業禮到攪? 政府都係咨詢階段, 點解要係到攪亂自己同人地既畢業禮? 唔識尊重人既人枉為大學生
一顆心
|
WChan 發表於 18-11-23 10:12
唔明點解反對填海要係畢業禮到攪? 政府都係咨詢階段, 點解要係到攪亂自己同人地既畢業禮? 唔識尊重人既人 ...

弱智
貓頭雀
|
一生人一次的畢業典禮, 唉。 已經是大人了,在正式的場合就該有大人的樣子。
這樣糟蹋自己的畢業典禮 , 佢地真的是太年輕.......
etam724
|

其實唔鐘意可以唔出席啫,何必要咁做呢!咁樣真係型D咩!連基本嘅尊重都唔識,我係學校就唔比畢業證書佢

MKma
|
一班不懂得尊重別人,尊重自己,尊重場合的巨嬰!
88muimui
|
Apple_Orange_T 發表於 18-11-23 08:55
其實在場外示威也可以吧
以為自己好型, 不知所謂, 我係佢地父母會覺得好無面
pi0219
|
好憎呢D學生, 對他人毫不尊重

如果呢D學生夠膽係自己個婚禮上先表達政治立埸, 我就佩服你.
leungszeon
|
所以唔可以怪人地話現在既香港大學生係廢既
cissie    發表於 18-11-23 20:39
SIRIABABY    發表於 18-11-23 10:57
bosch
|
年年都有人係咁失禮.
JoanC
|
可能以後大學每科都要加插德育班,連做人基本品德都無,自私自利,自以為自己好型好英雄。
BGCOME08
|
是但啦,一群垃圾。
ngokwan
|
BGCOME08 發表於 18-11-23 10:53
是但啦,一群垃圾。

我鄧其他正常學生唔抵,俾班垃圾影響
Sumyeema1
|
bosch 發表於 18-11-23 10:49
年年都有人係咁失禮.

年年都有,好似間間大學都有人騎劫畢業禮,宣揚自己理念。
Glau
|
填海關大學畢業禮咩事, 佢地住既地方吾知係咪填海得黎
Pollyowen
|
尋日睇新聞都覺得佢地好唔尊重個場合