好唔開心,懷疑買了假貴婦狗仔(emoji)

JANETHIM
|
1 個月前,在fb 見到有貴婦BB 賣, 買了回來後一個月,初時是BB ,看不出,現在約兩個月左右,但覺得樣子不像一般的貴婦狗仔,而家好唔開心(emoji)再whats app 賣狗那人,已失蹤了(emoji)(emoji)
相片為一個月前VS一個月後

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
黃蓉
|
JANETHIM 發表於 18-11-23 09:50
1 個月前,在fb 見到有貴婦BB 賣, 買了回來後一個月,初時是BB ,看不出,現在約兩個月左右,但覺得樣子不 ...

都好得意呀!最緊要身體健康!
JANETHIM
|
黃蓉 發表於 18-11-23 10:11
都好得意呀!最緊要身體健康!

但真的不像貴婦,怕混了種
黃蓉
|
JANETHIM 發表於 18-11-23 10:21
但真的不像貴婦,怕混了種

我養個隻吏納莎都係混種,冇所謂,我都係咁愛佢
JANETHIM
|
黃蓉 發表於 18-11-23 10:23
我養個隻吏納莎都係混種,冇所謂,我都係咁愛佢

我之前都有隻吏納莎,但前年走了,那時14 歲半!
所以才想養隻新狗仔!
你都講得啱,最緊要佢健健康康,快樂成長
黃蓉
|
JANETHIM 發表於 18-11-23 10:49
我之前都有隻吏納莎,但前年走了,那時14 歲半!
所以才想養隻新狗仔!
你都講得啱,最緊要佢健健康康,快 ...

我個隻都12歲
黃蓉
|
黃蓉 發表於 18-11-23 10:51
我個隻都12歲

黃蓉
|
黃蓉 發表於 18-11-23 10:53

仲有隻白威上個月走左12歲,係純種但病痛多,醫左好多錢
JANETHIM
|
黃蓉 發表於 18-11-23 10:54
仲有隻白威上個月走左12歲,係純種但病痛多,醫左好多錢

是因病走了嗎?
黃蓉
|
JANETHIM 發表於 18-11-23 10:59
是因病走了嗎?

係,突然腳冇晒力,行唔到,睇醫生驗左冇咩野,之後幾日就走左
JANETHIM
|
黃蓉 發表於 18-11-23 11:01
係,突然腳冇晒力,行唔到,睇醫生驗左冇咩野,之後幾日就走左

我隻史納沙走前10 個月,都係行唔到,好可憐佢捱了10 個月,已好叻叻,諗起就想
JD930    發表於 18-11-23 12:01
黃蓉
|
JANETHIM 發表於 18-11-23 11:06
我隻史納沙走前10 個月,都係行唔到,好可憐佢捱了10 個月,已好叻叻,諗起就想
...

咁我個隻走得快都係好事,但太突然我依家都接受唔到
JANETHIM
|
黃蓉 發表於 18-11-23 11:10
咁我個隻走得快都係好事,但太突然我依家都接受唔到

都係㗎,起碼佢唔駛點辛苦地走!
接受唔到就一定,我有時諗起狗狗都想

Pollyowen
|
都好得意呀, 養養下就有感情
黃蓉
|
JANETHIM 發表於 18-11-23 11:20
都係㗎,起碼佢唔駛點辛苦地走!
接受唔到就一定,我有時諗起狗狗都想

最難接受就係佢地離開
JANETHIM
|
黃蓉 發表於 18-11-23 11:36
最難接受就係佢地離開

是的,因為佢地都係屋企人(emoji)
黃蓉
|
JANETHIM 發表於 18-11-23 11:37
是的,因為佢地都係屋企人(emoji)

冇錯
JD930
|
黃蓉 發表於 18-11-23 11:36
最難接受就係佢地離開

c9c99
|
好得意呀 儍更更咁,好想錫啖
JANETHIM
|
c9c99 發表於 18-11-23 12:32
好得意呀 儍更更咁,好想錫啖