timing
|
用開CHANEL碎粉,但覺得好大盒帶出街唔方便!大家都用開邊隻牌子?而且會再回購㗎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
petitsomeone
|
我用緊CHANEL餅粉帶出街補妝用。
timing
|
petitsomeone 發表於 18-11-22 21:25
我用緊CHANEL餅粉帶出街補妝用。

好用嗎?粉餅會唔會覺得妝厚?
二小姐
|
Covermark
bethillylee666
|
innisfree 碎粉好用好抵又HOLD到個妝成日!
mocha豬豬
|
回覆 bethillylee666 的帖子

邊隻?
豬妹司令
|
我用緊Kesalan Patharan碎粉,大盒裝d粉又夠幼,好鍾意有色號揀同有閃同matte既選擇,上完唔會個妝白左一層咁

蚊毛
|
開架的canmake棉花糖粉餅幾好,持久控油
renee1119
|
timing 發表於 18-11-23 12:09
用開CHANEL碎粉,但覺得好大盒帶出街唔方便!大家都用開邊隻牌子?而且會再回購㗎?

...

Make Up For Ever 幾好用,可以Hold到全日!
meimeitse
|
RMK 同 Chacott都好用,Chacott我已經回購第三罐
Gi-leung
|
最近用緊dior forever粉餅 用大掃上掃全面定妝 好得
monnie
|
豬妹司令 發表於 18-11-23 23:32
我用緊Kesalan Patharan碎粉,大盒裝d粉又夠幼,好鍾意有色號揀同有閃同matte既選擇,上完唔會個妝白左一層 ...

請問你買咩色號?
Smallraindrop
|
renee1119 發表於 18-11-24 00:05
Make Up For Ever 幾好用,可以Hold到全日!

Hold 全日
茄子
|
timing 發表於 18-11-23 12:09

...

淘一個彈網的細碎粉盒。便宜好用又不用另買碎粉。
豬妹司令
|
monnie 發表於 18-11-24 22:03
請問你買咩色號?

我用緊P10,最淺個色,佢total有4個色揀,連粉撲都好好用,上面好舒服又抓粉(笑)

ymkcandy
|
meimeitse 發表於 18-11-24 14:18
RMK 同 Chacott都好用,Chacott我已經回購第三罐

我買左兩盒chacott 未開
chonglulu
|
Cdp,有細盒for出街
Kobimama
|
我用在iherb買的 Everyday minerals礦物定妝粉,可以hold足一日,又平!
https://hk.iherb.com/pr/Everyday ... st-35-oz-10-g/58880
HappiMom
|
chonglulu 發表於 18-12-2 07:34
Cdp,有細盒for出街

Cdp碎粉好用嗎?
chonglulu
|
HappiMom 發表於 18-12-2 23:35
Cdp碎粉好用嗎?

個人覺得好好呀,d粉好幼滑,好貼,夾到我,用了好幾年都無轉過了