又係我,BB有d不穩宜家每日瞓床

肥虎虎
|

醫生寫左一星期orye4紙比我
始終年紀大
瞓又瞓得唔好
朋友叫我買d花膠煲
有無平靚正花膠介紹
manki1610
|
我之前訓床一星期飲兩次 桑寄生茶。同食蛋白。
竇漪房
|
如果你濕重唔適合食花膠保胎,不如去相熟中醫睇下啦!
musiccisum
|
肥虎虎 發表於 18-11-23 13:17
始終年紀大
瞓又瞓得唔好

瞓多啲,唔好郁,全日攤床
Moti
|
我個中醫話花膠對個胎又好,對子宮都好,但千祈唔好買普通貨,功效係冇啲靚花膠咁好。我N年前買都5,6百一塊。
小森
|
瞓多D,飲奶
littlefunpig
|
睇到我以為bb每日訓床⋯⋯

kurocat
|
食多些白拾蛋

當年我都瞓左好耐床

徐若瑄b b 都好好

正面開心

amyleung0108
|
始終年紀大
瞓又瞓得唔好

我初初有左時又係不穩定,醫生講到再檢查唔到BB心跳就要咩⋯之後我日日用花膠煲鮮奶,除左去廁所同煲野食,其他時間全部係床⋯足足食左幾個月(開頭日日食,之後就3日食一次,之後一星期一次),直到過哂4個月先完全無食⋯而家生完聞到花膠都反胃⋯你要加油呀!
kyk
|
kurocat 發表於 18-11-24 00:46
食多些白拾蛋

當年我都瞓左好耐床

我都聽過有人話日日食隻烚蛋
-Athena-
|
始終年紀大
瞓又瞓得唔好

臨生前唔好食,會塞乳線
ifcsir
|
amyleung0108 發表於 18-11-24 00:51
我初初有左時又係不穩定,醫生講到再檢查唔到BB心跳就要咩⋯之後我日日用花膠煲鮮奶,除左去廁所同煲野食 ...

6w?7w?
tsung
|
保重身體
fukuoka_saga
|
個時有醫生同我講,3個月前你食咩都冇幫助。

我諗最主要瞓床。

花膠不要亂食,濕重不可食,愈食愈衰。
好擔心一係睇下中醫
teresayan07
|
桑寄生安胎..
我大肚時個個星期飲..
不過都係問下中醫你飲唔飲得先..
mandy952
|
Moti 發表於 18-11-23 20:08
我個中醫話花膠對個胎又好,對子宮都好,但千祈唔好買普通貨,功效係冇啲靚花膠咁好。我N年前買都5,6百一 ...

食花膠對bb同孕婦都好,唔使餐餐食就得,當年我日日食,阿仔大大隻,食得訓得,但人地話食得花膠多會收奶,我又真係冇奶喎
amyleung0108
|
ifcsir 發表於 18-11-24 05:26
6w?7w?

係呀,初初唔知自己有左,到知道去檢查時已經好唔穩定,最重要你自己心情都要放鬆,BB會痴實你架
hellohellojenny
|
瞓床,真係要由朝到晚都瞓床,除咗落地去食飯去廁所,其餘時間攤喺床唔好周圍郁。

wupigpig
|
花膠唔係人人都啱食嫁,搵個中醫睇下咩啱自己體質
Jumboli
|
醫生有冇俾賀爾蒙藥丸你塞下面?