宏x 扮銀行打電話講強積金

幸福黃太太
|
但呢個電話號碼 34205215 既男sale, 扮哂強積金調查打電話黎套料。 我係電話直接講佢唔係積金局唔好扮野套料, 佢重要鬧返我。

上網check左電話, 乜好好地一間保險公司攪到要電話呃資料。

Cordelia78
|
幸福黃太太 發表於 18-11-23 19:34
但呢個電話號碼 34205215 既男sale, 扮哂強積金調查打電話黎套料。 我係電話直接講佢唔係積金局唔好扮野套 ...

用3字電話
上網點check 到?

good_pig
|
Cordelia78 發表於 18-11-23 19:41
用3字電話
上網點check 到?

3字電話而家好common...其實都唔關事
新人物
|
但呢個電話號碼 34205215 既男sale, 扮哂強積金調查打電話黎套料。 我係電話直接講佢唔係積金局唔好扮野套 ...

我有日都收到佢地電話,話強積金改左例,叫我約個時間出黎拎返文件,我問佢員工資料,佢就cut我線。
Cordelia78
|
good_pig 發表於 18-11-23 19:44
3字電話而家好common...其實都唔關事

我意思咁大間也要咁做只會做壞個名
我上網check 唔到,想學下點check 啫
cattz288
|
新人物 發表於 18-11-23 19:46
我有日都收到佢地電話,話強積金改左例,叫我約個時間出黎拎返文件,我問佢員工資料,佢就cut我線。
...

假電話, 唔好信
good_pig
|
Cordelia78 發表於 18-11-23 19:47
...

自僱人士,r生意吧
Poyau
|
強積金 宏x同渣x合作
emt1314
|
渣打銀行已經將"強積服務"買咗俾宏利, 2018年9月26日正式生效.
PW530
|
...

我同你一樣又係咁講,我問佢边間公司,佢即cut 我線
panda361
|
Cordelia78 發表於 18-11-23 19:41
用3字電話
上網點check 到?

https://hkjunkcall.com/?ft=34205215

麥兜媽
|

我,有幾次電話顯示 「中銀XX⋯」咁有戶口的銀行我會接聽,點知係美容院咁都得?

有時又有D顯示 「假冒銀行 」電話,究竟係我個app唔掂定點
幸福黃太太
|
Cordelia78 發表於 18-11-23 19:47
...

我就咁Google , 入個電話號碼就有小熊來電資, 顯示為x利cold call
幸福黃太太
|
...

其實我覺得cold call唔緊要, 但當你問返佢係唔係唔屬於政府部門( 因為我初初唔知係保險公司打黎, 想問清楚) 佢就身有屎咁鬧我白痴冇腦
幸福黃太太
|
PW530 發表於 18-11-23 23:51

都唔明佢班sales咁驚又要cold call, 就算真係想轉比佢, 冇佢資料揾佢唔到都轉唔到啦。
BBJOJO
|
PW530 發表於 18-11-23 23:51

tsung
|
幸福黃太太 發表於 18-11-24 12:57
其實我覺得cold call唔緊要, 但當你問返佢係唔係唔屬於政府部門( 因為我初初唔知係保險公司打黎, 想問 ...