東涌好消息

忌廉溝鮮奶
|
所有金巴票已售罄
一個時段約500個位。
24小時都係12000人

希望今日可以改善到。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
anna59
|
睇吓班大6人仲敢吾敢黎
TingTing
|
其實多人都是商場和地鐵站果頭,其他地方都唔係咁迫,唔明D人點解日日話迫爆?!
tictactoe
|
好似話7成都是旅行團, 每小時500是自由行
BBJOJO
|

mwong128
|
mandy952
|
忌廉溝鮮奶 發表於 18-11-24 09:40
所有金巴票已售罄
一個時段約500個位。
24小時都係12000人

總之唔係佢地話黎就黎,已經ok,個個星期六日好似如臨大敵咁,真係救命
最好攪到佢地亂七八糟咁,就會少左人過黎啦
Fion710
|
TingTing 發表於 18-11-24 09:52
其實多人都是商場和地鐵站果頭,其他地方都唔係咁迫,唔明D人點解日日話迫爆?! ...

東涌人矜貴d,難為上水居民冇人理
pinkybee
|
Fion710 發表於 18-11-24 11:38

其實屯門、上水已經淪陷左好耐,可能東涌未見過大場面,就覺得好誇張。

Sumyeema1
|
香港口岸好大的,依家空了了,應該開鋪頭、食肆,等D人參觀完條橋,可以即場買嘢即刻歸家。
choco_soup
|
Fion710 發表於 18-11-24 11:38

屯門都無人理,仲要遲d 屯門條連接大陸既道路開左,會有更多自由行黎屯門,d 人都無諗住點幫屯門人。

屯門而家都好多自由行和居民,但乜配套都無。

我怕屯門既治安會愈來愈差,睇完東張西望介紹借錢黨真係好怕。

屯門既路窄到行唔到,都唔知會唔會有政客可以幫屯門人發聲。

東浦居民一嘈就大把人理。not fair。
|
我噚晚去過東薈城,不過係5,6點,唔算太多人,可能已經走左大部份。
gigi1227
|
pinkybee 發表於 18-11-24 11:42
其實屯門、上水已經淪陷左好耐,可能東涌未見過大場面,就覺得好誇張。

...

咪係, 有D人流好似都去左青衣啦,

我都唔覺東涌有幾多人, 唔通想要死城嗎?

政府帶旺個場, 香港就繁榮了, 下個場係咪青衣?

siulili
|
東涌鬼佬多 私樓多。所以大聲d
jojobbmum
|
siulili 發表於 18-11-24 12:15
東涌鬼佬多 私樓多。所以大聲d

that's true
cattz288
|
Sumyeema1 發表於 18-11-24 11:42
香港口岸好大的,依家空了了,應該開鋪頭、食肆,等D人參觀完條橋,可以即場買嘢即刻歸家。
...

咪係!加間大萬寧屈人寺已經滿足晒佢地大部分人喇
tsung
|

yychu722
|
cattz288 發表於 18-11-24 12:26
咪係!加間大萬寧屈人寺已經滿足晒佢地大部分人喇

你知唔知東涌站個邊屋苑得個間萬寧?
主要食店都係個邊, 超市都係東薈城間大,
基本上係影響緊居民食住,
呢邊一直都好靜, 你唔係住呢邊,
唔會明架!
siuman3317
|
[email protected] 發表於 18-11-24 12:09
我噚晚去過東薈城,不過係5,6點,唔算太多人,可能已經走左大部份。

昨晚同今日已經改善好多了
cattz288
|
yychu722 發表於 18-11-25 01:16
你知唔知東涌站個邊屋苑得個間萬寧?
主要食店都係個邊, 超市都係東薈城間大,
基本上係影響緊居民食住 ...

我睇新聞見個個遊客一袋二袋都係萬寧袋咋!