人生中途患上乳癌,求支持或同路人分享

Monmon.1203
|
送上無限祝福!
YY1101
|
支持你
kubiwong2009
|

natjosejim
|
祝福!加油!
持之以恆
|
加油
Fishqqma
|
有同事幾年前做了手術,現在很精神健康。加油。
RL1234$#
|
SEWEED 發表於 18-11-24 10:18
剛做了全乳切除手術,淋巴有擴散,很擔心,吾敢問醫生第幾期,嚟緊要化療,標靶,電療,求支持,謝謝
...

不要太擔心,積極D面對,我做完手術和化療,現在的藥已經比十年前好好多,我化療時從冇嘔吐及能吃到能睡,只是幾個月冇頭髮,其他也不太辛苦便順利完成療程,只要找到一個正面的醫生陪你一起渡過,好快就完成,我祝你顺利完成療程(emoji)
wcpcelia    發表於 18-11-24 18:19
SEWEED
|
魔怪媽媽 發表於 18-11-24 10:25
我都係上個月確診乳癌, 2星期前做完腫瘤切除手術, 好彩係冇擴散, 依家都係等下個月去見腫瘤科, 應該係 ...

魔怪媽媽,術後康復得0k?有定日子去見腫瘤科未?
kklyly
|
祝福樓主
CathyChan1126
|
剛做了全乳切除手術,淋巴有擴散,很擔心,吾敢問醫生第幾期,嚟緊要化療,標靶,電療,求支持,謝謝
...

唔好太擔心
朋友仔阿姨都有,
有玩氣功
大幾成20年前,
依家仲健在
魔怪媽媽
|
SEWEED 發表於 18-11-24 11:06
魔怪媽媽,術後康復得0k?有定日子去見腫瘤科未?

依家康復得 ok呀, 係頭一星期倦 D, 定左下月中見腫瘤科醫生
DEAHEI
|
...

自由自在228
|

DoReMi媽媽
|
送上祝福,願早日痊癒
BBJOJO
|
...

加油呀, 唔好太擔心會影響病情

我哋個個會喺度支持你㗎
pigpigyy
|
加油, 祝早日康復
cinda72.
|
加油,其實好多成功康復例子,唔駛太擔心
保持心境開朗,有助病情架
花生油子
|
祝福你早日康復 加油!!
licarol
|
加油, 祝早日康復
annaliu1989
|
...

樓主加油,一切戰勝病魔的最重要因素喺樂觀心情!祝你早日康復