人生中途患上乳癌,求支持或同路人分享

tweetydisney
|
樓主加油,放鬆心情有助康復
LailaiChan
|
回覆 SEWEED 的帖子

唔好擔心,乳癌相對係輕易治療,放鬆心情
Angel_Rose
|
幾年前做伴娘,朋友婚後幾個月佢媽發現有此病,立即切除,現已康復,聽佢講返頭果兩年最辛苦,因佢媽隻腳本身有少少事,要輪椅出入,依加生活如常
KLLP
|

nerolibaby
|
SEWEED 發表於 18-11-24 10:18
剛做了全乳切除手術,淋巴有擴散,很擔心,吾敢問醫生第幾期,嚟緊要化療,標靶,電療,求支持,謝謝
...

加油,我親人,朋友,工作上的個案都有很多癌病康復者,努力
yvonne818
|
加油
veronica1210
|
剛做了全乳切除手術,淋巴有擴散,很擔心,吾敢問醫生第幾期,嚟緊要化療,標靶,電療,求支持,謝謝
...

不用擔心, 我有2位女性親戚都有, 但2位完成治療後没事, 只要定時覆診, 加油
Amycheung2013
|
SEWEED 發表於 18-11-24 12:32
謝謝,祝你和auntie身體健康,開開心心

建議你去參加癌症基金會嘅活動,好多同路人之余仲好多有心人,加油
學會放下    發表於 18-11-24 18:50
Xiaoszesze
|

pp6113
|
我都做左全乳切除, 只要配合適當治療, 不用太擔心, 加油.
wcpcelia    發表於 18-11-24 18:19
wong2323
|
加油
港式奶茶
|
加油呀樓主
tangwy0819
|
祝福你,加油
CINDYC
|
...

第幾期,存活率只係參考數據,最重要心態,積極對抗病魔,乳癌康復個案好多,樓主加油
治癒過程總會有不適(有些人輕,有些人嚴重,但先不要預設, 現在好多藥物針對治療過程中不適),心情起伏及不安,找家人朋友或在這裡傾訴下,可幫您疏導下情緒!
tsung
|
勇敢面對,一定可以跨過難關!
送上祝福

BLACKSTAR328
|
加油呀,支持你
^—^
|
祝福
musiccisum
|
...

識好多朋友都醫好左,唔駛擔心,樂觀面對
SEWEED
|
pp6113 發表於 18-11-24 13:18
我都做左全乳切除, 只要配合適當治療, 不用太擔心, 加油.

請問您幾耐之前做?大家都要為身體健康加油
newspaperhang
|
加油祝福