自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

kitkit218 發表於 18-11-25 08:30
去台灣,導遊叫我們買一餅餅靈芝,好似8千左右,話醫癌症最好等,當然冇人買啦,,

好毒

大宅

acomcom88 發表於 18-11-25 08:54
N年前去北京,由於我地加埋有9人,所以領隊叫我地9男女,同團有倆夫婦加一對仔囡,本來好平常,熟落後同個小朋友 ...

個女人係咪有啲問題
點解要帶返個真爸爸出嚟食飯
畀晒大家知道有情夫?

男爵府

如果去澳洲,唔識揸車,是否跟團好d ?

侯爵府

kitkit218 發表於 18-11-25 08:30
去台灣,導遊叫我們買一餅餅靈芝,好似8千左右,話醫癌症最好等,當然冇人買啦,,

我會話,我份人好好心㗎,可能番黎揾俾你食呀!

男爵府

海嘯之後嗰年去布吉,同團兩個香港後生仔都係同內地女朋友去,當時個諗法係唔怪得香港男仔已經少過女仔,港女仲要同內地女仔爭!

男爵府

差不多廿年前跟韓國團,咁啱全團後生仔女,晚晚成班人同領隊飲酒,Morning call 由6點改為8點,大家都好盡興

又出賣年齡添

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我跟過幾次領隊都好好人。 有講得又玩得。 唔會迫人去買野。 算ok. 尤其去馬來西亞我們3家人起去。 3個小朋友好鐘意個男領隊。 成日找佢問呢樣問個樣, 我地做父母返而落得清閒兼可以休息下。

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

MKma 發表於 18-11-25 10:08
我會話,我份人好好心㗎,可能番黎揾俾你食呀!

富年真係好嬲,當埸全車靜晒。

男爵府

keikeicat 發表於 18-11-25 10:13
海嘯之後嗰年去布吉,同團兩個香港後生仔都係同內地女朋友去,當時個諗法係唔怪得香港男仔已經少過女仔,港女仲要同內地女仔爭!

喺呀,我有次跟團,團中有對移民外國嘅夫婦,見佢哋係有d 錢嘅人(因佢哋講喺香港仲有舖位收租),有日喺瑞士,導遊帶團友去買表,我見佢哋買咗幾隻勞力士,於是問下佢買咁多嘅,佢話原來買俾2個仔同2個新抱嘅

講開原來佢哋嗰2個仔喺外國長大,有次返香港探親,順便返深圳行下,點知2個都識咗大陸女仔,之後仲結埋婚,帶埋佢哋去外國添,我聽佢哋兩夫婦對2個仔娶大陸人又無咩問題,睇佢哋肯花咁多錢送錶俾d 新抱就知啦,但我心諗,香港女仔嘅機會就少咗啦(我諗佢2個仔都應該係筍盤啦架)

男爵府

2024年龍年勳章

BBG520 發表於 18-11-25 08:19
幾年前跟旅行團,早上問佢有咩行程死都唔講,我地話如果唔岩去我地自己去玩,玩完會自己返黎,因為唔洗轉酒 ...

即係邊個國家,邊個景點?

公爵府

牛年勳章

Mei 發表於 18-11-25 08:01
我試過好多年前去泰國,導遊非常好,咩都佢做晒,領隊係一個後生仔,非常差,咩都唔理。有一日,當全團人都 ...

好瘀囉,笑死人,我哋咪好無奈,哂左你哋d 時間,有無人潤佢呀!玩到腳仔軟呀!咁咋架

公爵府

牛年勳章

acomcom88 發表於 18-11-25 08:54
N年前去北京,由於我地加埋有9人,所以領隊叫我地9男女,同團有倆夫婦加一對仔囡,本來好平常,熟落後同個小朋友 ...

嗰媽媽簡直係吾識死兼無腦,二個小孩見到自己阿媽咁,点會咁架,唉!好可憐

珍珠宮

好媽媽勳章

YY1101 發表於 18-11-25 06:53
死都叫我吾好買話吾靓既係真

最後佢叫我買左果倏係纸皮

$1800都賣紙皮俾客,真係好狼死!

男爵府

好媽媽勳章

CMMANDY 發表於 18-11-25 11:03
好瘀囉,笑死人,我哋咪好無奈,哂左你哋d 時間,有無人潤佢呀!玩到腳仔軟呀!咁咋架
...

佢上車一句唔好意思都無,我哋成團人黑晒口面,跟住佢仍然都係唔做野,離晒譜

男爵府

回覆樓主:

好多年前,蜜月旅行去土耳其,希臘,埃及團,成團40人,有4,5 pair同我地一樣新婚,有pair中年好多咀,好攪鬼,成團十幾日,好好玩,我老公同其中幾位男士日日都大放笑彈,每日都笑到碌地,笑到肚痛。我地核心果十幾人出主意,叫埋其他團友配合,夾計整鬼個衰領隧TIM。回港後重經常聯絡飲茶,又去某pair屋企bbq.

我果時同其中幾個女仔,女士都係中上環返工,重間中約埋lunch. 記得有2個女仔護士,幾年後重係醫院撞到,另外有pair係醫生 ,我又係CWB撞返。大家見返都好回味果次既旅程,真係好難忘。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

YY1101 發表於 18-11-24 11:29
一定帶你去買野
大家有乜難忘事呢

經歷唔係我,十幾年前自由行去東京,在台場搭地鐵返酒店時見到幾個大陸人走埋黎問識唔識聽國語。

問佢咩事,佢話比導遊賴低左係嗰度,冇點齊人就開車走左,問點樣搭車返新宿酒店。諗佢地去到異地人生路不熟一定唔知點算

珍珠宮

回覆樓主:

我都跟過泰國團,係有好多購物點
但無人迫你買嘢,我老公買個鱷魚銀包都係$300到
我買條粉晶手鏈$80左右
最傻仔係我老公比人sell到買泰國涼茶

飲落苦......百幾蚊一盒,佢淨係沖過一包嚟飲
我笑佢:香港大把好飲涼茶,洗鬼買泰國苦茶
最難忘泰國個珊瑚島沙灘傳來陣陣魚腥臭味

珍珠宮

第一次同我男友(即而家個c6)跟團謠旅行,遇到幾啱傾嘅一家三口,年青夫婦加小妹妹,表面上非常幸福,不久回港後撞到面,原來已搞緊離婚,念我認識到凡事不可睇表面

翡翠宮

秋天與楓葉 發表於 18-11-25 13:17
我都跟過泰國團,係有好多購物點
但無人迫你買嘢,我老公買個鱷魚銀包都係$300到
我買條粉晶手鏈$80左右

你講起珊瑚島,我就谂起係珊瑚島食果d團餐,一早將d食物放晒係枱度,d'蒼蠅'係咁係d食物上面飛黎飛去,嚇到我地完全唔敢食

男爵府

amywon 發表於 18-11-25 10:51
即係邊個國家,邊個景點?

海南島,報個陣話可以唔洗跟佢地出去比我地自由活動先報架,去到完全兩會事

首頁
23456...8

尾頁

跳至