傳統鋼cool箍牙

emilylam
|
聽講有分普通鋼箍和3M鋼箍,是嗎?聽朋友話3M料靚,無咁易整損嘴,係咪專科箍牙醫生都有呢d選擇㗎?
YY1101
|
emilylam 發表於 18-11-24 15:33
聽講有分普通鋼箍和3M鋼箍,是嗎?聽朋友話3M料靚,無咁易整損嘴,係咪專科箍牙醫生都有呢d選擇㗎?
...

問E生嘛
点知你睇邊位
|
...

我小孩牙醫用3m, 濕水彈力好D。箍牙期無咁慘,頭期要食粥水。
emilylam
|
YY1101 發表於 18-11-24 15:35
問E生嘛
点知你睇邊位

我未搵㗎就係,所以問下
大家可以介紹邊個醫生好嗎?要專科,因學童保健話要搵專箍牙牙醫唔可以搵普通科牙醫,想搵個細心手勢好的,朋友都有上網搵亦睇過,發覺網上有d可能係打手 所以佢都唔介紹比我了,我朋友睇那個話佢好海鮮價,成日好像好急要人決定做唔做,做就收平d..過左又話會收貴d..
emilylam
|
12312 發表於 18-11-24 15:38
我小孩牙醫用3m, 濕水彈力好D。箍牙期無咁慘,頭期要食粥水。

你搵邊位牙醫箍? 我女就要箍,但佢好怕痛,所以想搵手勢好d有經驗d,用3M都係我心水,話比傳統鋼線好
|
emilylam 發表於 18-11-24 15:45
你搵邊位牙醫箍? 我女就要箍,但佢好怕痛,所以想搵手勢好d有經驗d,用3M都係我心水,話比傳統鋼線好
...

沙田、勁多客,吾平呀。
Jane1983
|
3m和適隱美價錢差幾遠?而家d牙醫多數推適隱美。
tungking
|
Jane1983 發表於 18-11-24 16:39
3m和適隱美價錢差幾遠?而家d牙醫多數推適隱美。

小朋友都用適隱?我以為多數大人用。但我牙E話傳統好D(平靚正)相比下…。
emilylam
|
tungking 發表於 18-11-24 16:48
小朋友都用適隱?我以為多數大人用。但我牙E話傳統好D(平靚正)相比下…。
...

我聽人講都是
popochu
|
...

個個牙醫做法或者用料都唔同,不能一概而論,每個地區都有好牙醫,建議用多少少時間去搜集這些資料,搵返自己所住果一區,因為好多時中間會出現一些例如甩釘或甩鐵線既情況而急需去搵牙醫攪。咁你搵到岩自己心水既牙醫再去問佢有冇你想要求既用料,我仔箍緊牙,是傳統鋼線加透明膠粒
dlee_ca
|
講運氣,你問佢要靚定要痛?
Akeung
|
適隱美好易移位,小朋友一定傳統好,你可選透明
emilylam
|
Akeung 發表於 18-11-24 17:48
適隱美好易移位,小朋友一定傳統好,你可選透明

透明和唔透明,邊個好d?
Akeung
|
透明就靚啲,貴5000左右
Jane1983
|
...

細路哥都用。我女未㧜,有個牙醫就係話適隱美好,佢話係行電腦云云。
wcandtt
|
emilylam 發表於 18-11-24 15:42
我未搵㗎就係,所以問下
大家可以介紹邊個醫生好嗎?要專科,因學童保健話要搵專箍牙牙醫唔可以搵普通科牙 ...

佐敦嘉賓,12/F, 鄧連長醫生

(我不是打手,我大仔6年前去鄧醫生度 cool牙)
emilylam
|
wcandtt 發表於 18-11-24 19:28
佐敦嘉賓,12/F, 鄧連長醫生

(我不是打手,我大仔6年前去鄧醫生度 cool牙)

鄧醫生聽過,大約幾錢呢?

銅鑼灣陳志廣有無jm睇過? 好唔好?

想搵個有醫德嘅醫生,我朋友話發覺好多都好海鮮價
wcandtt
|
emilylam 發表於 18-11-24 19:45

六年前4萬6左右,現在要5萬幾了
wcandtt
|
emilylam 發表於 18-11-24 19:45

Causeway bay 那位未聽過
zone123
|
...

我堂細佬16歲,
係加拿大箍左隱適美三年,
都仲未箍完!