自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

zone123 發表於 18-11-24 21:47
其實3M應該係自鎖式!
我仔都箍緊自鎖~
佢如果傳統和自鎖分別係箍少兩個月,

自鎖式係damon

男爵府

MoooVoo 發表於 18-11-25 10:38
自鎖式係damon

damon係其中一個自鎖牌子名!
3M都有自鎖~

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

tungking 發表於 18-11-24 16:48
小朋友都用適隱?我以為多數大人用。但我牙E話傳統好D(平靚正)相比下…。
...

我牙醫都建議小朋友用鋼箍,話效果會好d

男爵府

zone123 發表於 18-11-25 11:59
damon係其中一個自鎖牌子名!
3M都有自鎖~

原來係咁,我cool完幾年資訊唔update

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實箍牙最痛係落藍色橡筋圈個part, 之後上箍都無咩唔舒服。3M係自鎖式無左橡筋圈箍住每粒釘,但矯齒途中都會加橡筋去幫助埋牙洞,排埋d牙,所以都會染色。3M同damon比,damon好似多d型號,有款可以擴大牙床

水晶宮

kkarman 發表於 18-11-26 17:55
其實箍牙最痛係落藍色橡筋圈個part, 之後上箍都無咩唔舒服。3M係自鎖式無左橡筋圈箍住每粒釘,但矯齒途中 ...

即係自鎖式無咁痛? 染色即是咩?thx

水晶宮

rello 發表於 18-11-25 10:28
3m自鎖式,無膠粒,所以調整牙箍較快,亦唔怕食咖哩飯會染色。

YouTube 有3m同傳統比較,就會知道個分別。 ...

3M好啲㗎?

水晶宮

little06 發表於 18-11-24 20:15
佢可以收貴啲又唔駛咁煩,緊係好啦。
你留意下,用隱x美最多嘅牙醫,都唔係專科 ...

收到

水晶宮

chloemummum 發表於 18-11-24 21:43
我女上星期去左鄧e生度做牙模,下個月有3日都要返去整前期野,要剝牙(年後),用damon智能箍,包埋固定器, ...

想問多少少,你女幾時上cool? 唔夠位所以要年後剝牙嗎?我問朋友,話鄧醫生好像用3M..其實佢係咪有兩款牌子嘅呢?
你女上箍後可以分享一下嗎?thx

子爵府

虎到金來勳章

emilylam 發表於 18-11-26 17:57
即係自鎖式無咁痛? 染色即是咩?thx

箍緊時都會上power chain橡筋去拉牙,食咖喱,星洲炒米,葡汁呢d野就會令power chain染色。 自鎖式會比傳統郁得快dd同埋唔使粒粒釘都上橡筋圈。

複式洋房

我仔都搵左專科醫生箍,其實睇多幾個醫生比較下就知~~隱適美最驚不夠時數,每日要帶至少22個鐘,小朋友好難堅持,其實大人都好難堅持啦~~所以就拖的耐嘍~~

複式洋房

回覆 yuyueng 的帖子

我仔同你價錢一樣喔,唔知係咩同一個醫生~~係咩邱x寶醫生

男爵府

回覆 emilylam 的帖子

陳好好的

男爵府

回覆 pooh仔 的帖子

現在幾錢?我十八年前26000

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

wongsiuto 發表於 19-1-5 00:51
回覆 yuyueng 的帖子

我仔同你價錢一樣喔,唔知係咩同一個醫生~~係咩邱x寶醫生 ...

係!邱醫生好nice ,手勢好,應該係工多藝熟,15分鐘睇一個,勁多人。

大宅

emilylam 發表於 18-11-25 09:51
6萬都幾貴,醫生好唔好? 問得多嘢會嫌你煩嗎?上網見到話d姑娘態度麻麻
...

問得多嘢鄧醫生會講已傾咗好耐,出面好多病人等緊;我小朋友情況有啲複雜,但醫生解釋無稜兩可,唔畀意見;出面那位姑娘知道你唔會揾佢哋做,畀錢時就將信用咭抛返畀你;就算口碑有幾好,我都唔會畀呢個醫生做

男爵府

我女上個月在旺角梁啟源醫生做傳統Cool牙,剝4隻牙,包2次洗牙,每個月返去檢查,總共4萬
阿女話唔太痛,頭一兩日食粥,跟住都可以照食肉

水晶宮

bochai 發表於 19-1-6 00:49
問得多嘢鄧醫生會講已傾咗好耐,出面好多病人等緊;我小朋友情況有啲複雜,但醫生解釋無稜兩可,唔畀意見 ...

如佢覺得你會搵佢做態度ok..至於姑娘就真是麻麻

男爵府

kkarman 發表於 18-11-26 19:00
箍緊時都會上power chain橡筋去拉牙,食咖喱,星洲炒米,葡汁呢d野就會令power chain染色。 自鎖式會比傳 ...

我仔自鎖,佢好鐘意食咖喱,
但從未染過色!
因為本身都有少少黃色架!
睇真少少先覺~
佢箍左17個月,
岩岩星期日除箍!

子爵府

虎到金來勳章

zone123 發表於 19-3-26 13:26
我仔自鎖,佢好鐘意食咖喱,
但從未染過色!
因為本身都有少少黃色架!

染色唔係個d 鋼粒/陶瓷粒,係佢外加的powerchain, 牙墊粒粒個d, 因為膠做所以好易上色

首頁

尾頁

跳至