量完血壓

sanyosanyo
|
我係深圳量完血壓,算唔算偏低?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
happyty
|
算低
YY1101
|

美之選468
|
太低啦,容易暈。
333s    發表於 18-11-24 22:25
MKma
|
低。
cestlav
|

通常120/80左右, 有d 人天生偏低
mini122
|
當然低,你有咩特別感覺?
sanyosanyo
|
mini122 發表於 18-11-24 18:58
當然低,你有咩特別感覺?

其實我又冇咩感覺,係成日眼訓。。
因好耐冇check過,一check覺得點解低過其他人禁多,要唔要食鐵丸?
maywong288
|
好低
cy101
|
低慣嘅人唔會有咩感覺!!!
學會放下
|
sanyosanyo 發表於 18-11-24 22:23
因好耐冇check過,一check覺得點解低過其他人禁多,要唔要食鐵丸?
...
唔好食鐵丸住,睇吓啲大便係咪黑色,有朋友血壓低咗一排,睇醫醫生先發現原來胃潰瘍。i
wan_sosin
|
去睇睇醫生好,最少都盡快買個血壓計自己量下先,最好買量手臂嗰款
teresayan07
|
我長期都係得90/50咁上下..
不過我又無咩唔舒服就無理佢..
crystal媽咪
|
sanyosanyo 發表於 18-11-24 22:23
...

低。 食唔食鐵丸,你要睇下醫生有冇建議,唔好自己食
cplus
|
crystal媽咪 發表於 18-11-24 22:45
低。 食唔食鐵丸,你要睇下醫生有冇建議,唔好自己食

係呀,醫生話要驗左血睇吓點解低先可以食藥,佢話如果血壓低,做多啲運動,食鹹少少都可以幫到手。
crystal媽咪
|
cplus 發表於 18-11-24 22:51
係呀,醫生話要驗左血睇吓點解低先可以食藥,佢話如果血壓低,做多啲運動,食鹹少少都可以幫到手。
...

take care,可以嘅話,就做啲運動、曬下太陽
tsung
|