自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

tester5 發表於 18-11-30 12:38
呢個問題好奇怪,係中國人又點?就要容許比你被買晒所有野?咁我冇say囉。

...
內地一向既邏緝思維,佢地成日都唔係直接答問題,只係搬出大家都係中國人,就好似大哂,就合理化自己既行為

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

fukuoka_saga 發表於 18-11-30 12:34
其實香港人話人,但好多香港人去到日本,韓國都係咁黑人憎,掃晒人地貨架。
...

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2128741/%E5%B1%85%E6%97%A5%E8%8F%AF%E4%BA%BA%E5%9B%A4%E7%A9%8D%E5%A4%A7%E9%87%8F%E8%97%A5%E5%93%81%E8%A2%AB%E6%8D%95%20%20%E4%BE%9B%E7%A8%B1%E3%80%8C%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E4%BA%BA%E6%9C%89%E9%9C%80%E6%B1%82%E8%B3%A3%E5%BE%97%E5%BE%88%E5%A5%BD%E3%80%8D

係日本買了很多藥品的大陸人已經比日本警察廳拉咗啦!

http://www.chinaqw.com/hqhr/2016/08-29/100944.shtml

子爵府

Mm233 發表於 18-11-30 12:38
so..?

你意思係香港去外國都係咁乞人憎,所以東涌人包容下啦咁?

即係不管你是中國人還是香港人,總之係人地眼中都係乞人憎的人......我想係咁既意思

禁止訪問

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

屯門西鐵站D出口就有間萬寧,假期時間成條天橋都係水客係度拆盒 真係人多到好恐怖嫁
想認識多啲屯門友

首頁

尾頁

跳至