家庭理財

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想買豬年嘅金飾,睇過金幣,睇咗好耐,覺得好似好麻煩⋯⋯最近見金行出咗金片,幾靚⋯⋯

你哋覺得買金幣好定去傳統金行買金片好呢?

因為以前買過澳洲生肖金幣,當時金行代售。依家無代售,要特登出銀行排隊或錢幣公司。

洋房

Kuri 發表於 18-11-24 20:58
想買豬年嘅金飾,睇過金幣,睇咗好耐,覺得好似好麻煩⋯⋯最近見金行出咗金片,幾靚⋯⋯

你哋覺得買金幣好 ...

視乎你想要保值定當裝飾

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

如果以投資角度保值,一定是金幣因為買賣差價少~

買金幣就去中银或恆生, 如果那時價格穩定波幅细,買賣差價祗是幾十元~

一句到尾,金幣流通性大, 國際通行~

大宅

Kuri 發表於 18-11-24 20:58

你哋覺得買金幣好 ...

實金

伯爵府

大力大力 發表於 18-11-24 22:02
如果以投資角度保值,一定是金幣因為買賣差價少~

買金幣就去中银或恆生, 如果那時價格穩定波幅细,買賣差 ...

咁我再睇睇金幣
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

大宅

回覆樓主:

咩係金片

伯爵府

新用戶 發表於 18-11-26 01:01
咩係金片

其實都應該係實金,好似金牌咁,不過金行自己出。
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

首頁

尾頁

跳至