自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我琴晚(星期五)10點用pps向信用卡公司繳費,但點解我依家都仲未見到D錢轉到入信用卡公司嘅?
而喺pps嘅繳費紀錄到,又見唔到琴晚過嘅哩幾條數?

我琴晚轉錢去信用卡公司時,每一筆都有顯示我過數成功。

有冇jm幫忙解答下?Thank you

侯爵府

回覆樓主:

但我銀行戶口又的確已經扣咗錢

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

pps好似有cut off嘅,同埋交信用卡應該唔同轉賬,唔會即時update到,好似要2、3日先睇到。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

星期五7點前做,星期一先過到數去銀行。
你星期五10點做,星期一先過數去銀行,銀行星期二先收到

水晶宮

miuling814 發表於 18-11-24 23:07
我琴晚(星期五)10點用pps向信用卡公司繳費,但點解我依家都仲未見到D錢轉到入信用卡公司嘅?
而喺pps嘅繳 ...

係咪用銀行app check數?我張citibank信用卡又係咁,用pps找咗卡數,卡數佢唔會即日歸零,硬係要過兩日先update到條數

大宅

而喺pps嘅繳 ...

缴費靈好似不是即時有過數資料,要2一3日

水晶宮

你試在去PPS入面搵返最近付款交易,看看有沒有記錄。

男爵府

回覆樓主:

星期一至五,7pm前找數,
都已經當當日找數!

侯爵府

happyty 發表於 18-11-24 23:13
你試在去PPS入面搵返最近付款交易,看看有沒有記錄。

睇咗,冇啊,但我本身嘅銀行戶口已經扣咗錢去交信用卡嘅費用,pps又睇唔到哩幾條數嘅交易紀錄

珊瑚宮

畀面勳章

may(14) 發表於 18-11-24 23:12
星期五7點前做,星期一先過到數去銀行。
你星期五10點做,星期一先過數去銀行,銀行星期二先收到
...

無錯,啲錢係唔會即時到賬。
所以一般要預早兩至三日交,如果唔係會有 late charge.

侯爵府

cherrieloy 發表於 18-11-24 23:12
係咪用銀行app check數?我張citibank信用卡又係咁,用pps找咗卡數,卡數佢唔會即日歸零,硬係要過兩日先u ...

之前用開pps交,信用卡嗰邊雖然唔係即時更新到條數,但通常第二日就會見到入咗數

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咭數個邊唔係即刻睇到!pps 應該有紀錄!

侯爵府

小可愛11 發表於 18-11-24 23:16
無錯,啲錢係唔會即時到賬。
所以一般要預早兩至三日交,如果唔係會有 late charge.
...

即係要星期一或二先過到?

侯爵府

cy101 發表於 18-11-24 23:17
咭數個邊唔係即刻睇到!pps 應該有紀錄!

就係冇記錄,所以我先擔心,銀行戶口錢又已經扣咗,但pps又冇顯示到我哩幾條數嘅紀錄

水晶宮

BK Milk勳章

而喺pps嘅繳 ...

要7:00前當即日
依家當下星期一

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

miuling814 發表於 18-11-24 23:17
之前用開pps交,信用卡嗰邊雖然唔係即時更新到條數,但通常第二日就會見到入咗數
...

因為星期一至五,7Pm 前就會即日過數,銀行第2日就會收到。
你呢次星期五10Pm 先過數,又遇到星期六日,咁PPS 會星期一先過數俾銀行,銀行第2日先收到...

水晶宮

BK Milk勳章

miuling814 發表於 18-11-24 23:15
睇咗,冇啊,但我本身嘅銀行戶口已經扣咗錢去交信用卡嘅費用,pps又睇唔到哩幾條數嘅交易紀錄
...

但正常會睇到紀錄

珊瑚宮

畀面勳章

miuling814 發表於 18-11-24 23:17
即係要星期一或二先過到?

係,因為星期六銀行係唔做 transaction. 正常星期六入票當下星期一入同樣道理。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無理由pps 無紀錄!

侯爵府

bongbongpatty 發表於 18-11-24 23:20
但正常會睇到紀錄

我睇咗了,以前一向用pps都睇到個紀錄,所以即使唔係馬上過到數,但睇到有繳款紀錄都冇咁擔心
但依家係紀錄裡面最近10天,最新日期只係去到21號,咁琴日嘅就冇顯示到。
我去查銀行戶口嘅錢,又的確已經扣咗,但信用卡公司又未收到條數,所以有D擔心

睇來我唯有等下,如果下星期二信用卡仲未收到pps轉去嘅錢,咁我再打電話去問問

首頁

尾頁

跳至