自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

Reminder 發表於 18-11-25 11:09
對不起,我沒有同意納入大中小學課程。

應該係菊花全及毒果又代表香港市民

你也不代表我,千祈唔好

大宅

BK Milk勳章

healtheworld 發表於 18-11-25 11:18
我尊重個別人士性取向,但請不要強加於別人,特別是青少年及兒童
...

讚成

侯爵府

到時幼童書入面

要有同等份量的
父父
父母
母母

插圖

水晶宮

healtheworld 發表於 18-11-25 11:18
我尊重個別人士性取向,但請不要強加於別人,特別是青少年及兒童
...

同兒童青少年解釋呢個世界有同志人士、跨性別人士,並且要尊重佢地,唔應該攞嚟嘲笑,並唔係強加啲咩嘢吧?

唔知你小學時有冇暗戀其他同學?就算你冇,你身邊同學有冇暗戀人?又,你小學時班上有冇同學係比較所謂「娘娘腔」或男人婆,所以被人笑?小學生已經有呢啲感覺、講法,亦能夠明白,所以我唔認為同小朋友講呢啲係過早喎。

水晶宮

回覆樓主:

吸毒點解唔合法化又唔影響人,佢自己食之麻!

2奶點解唔合法化?佢地2情相悅,相逢恨晚之麻!

同情戀點解唔合法?

唔係個人鐘意想點就點,唔影響人唔接納就等如唔包容,濕手插電制會電死鐵1般的事實,
對就對,錯就錯幾唔認同都好改變不了

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

spikenard 發表於 18-11-25 12:36
吸毒點解唔合法化又唔影響人,佢自己食之麻!

2奶點解唔合法化?佢地2情相悅,相逢恨晚之麻!

伯爵府

HKITMan 發表於 18-11-25 10:54
其實好快到香港, 大家都要有心理預備要作出決定, 就快資詢

台灣今日公投要求中小學教同志性教育, 校內多方 ...
樓主你肯定係公投要求中小學教同志性教育??

叫得公投就唔係「要求」 事實上台灣都係不能通過

侯爵府

EstrellaDamm 發表於 18-11-25 12:34
同兒童青少年解釋呢個世界有同志人士、跨性別人士,並且要尊重佢地,唔應該攞嚟嘲笑,並唔係強加啲咩嘢吧 ...

不只是教不歧視
而是父母一男一女要改
學校教學生性行為亦不能只教一男一女
要教埋男男,女女

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

Mm233 發表於 18-11-25 12:48
樓主你肯定係公投要求中小學教同志性教育??

叫得公投就唔係「要求」 事實上台灣都係不能通過

昨日投票第11項的確是包括小學教育
"性平教育包括國中及國小"

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

性教育點平權?1-0係basic,1-1/0-0點樣做?唔通教埋點搵多個0/1?

侯爵府

auhiyo 發表於 18-11-25 12:56
性教育點平權?1-0係basic,1-1/0-0點樣做?唔通教埋點搵多個0/1?

意思是教導男女的同時
亦要教導相同份量如何男男,女女進行性行為

而幼童教何謂父母的插圖
亦要有相同份量的父父,母母
各佔1/3

水晶宮

kenshiro18 發表於 18-11-25 12:51
成日話人類違反大自然,同性戀就係其中一樣

咩叫「自然」、「違反自然」呢?坐飛機、打疫苗、夜晚開燈玩電腦/煲劇唔瞓覺、開刀生仔等等某程度上都係違反自然吧?但我諗好多人都會做。唔「自然」就係錯嗎?細細個就意識到自己喜歡同性、又或性別錯置嘅人,難道唔係自然而成?

大宅

HKITMan 發表於 18-11-25 10:54
其實好快到香港, 大家都要有心理預備要作出決定, 就快資詢

台灣今日公投要求中小學教同志性教育, 校內多方 ...

我細個無人同我講同性戀呢個問題,但我自細好接受同性戀.

我d仔女幼稚園開始,我有同佢地講同性戀,但原來佢聽完唔記得,到佢地大,佢地覺得同性戀係天生傾向.

有d人成日話同性戀會影響小朋友性傾向,呢d人首先要接受教育.

男爵府

回覆樓主:

痴x 你哋同性戀你嘅事,做乜要強逼人接受,仲要小學教呢啲嘢,真係好想爆粗口。

男爵府

焱焱 發表於 18-11-25 13:07
我細個無人同我講同性戀呢個問題,但我自細好接受同性戀.

我d仔女幼稚園開始,我有同佢地講同性戀,但原來佢 ...

你都有問題,大把人係後天受朋輩影響走去攪基。唔係全部天生攪基架!

伯爵府

學校嘅性教育係教如何繁殖新生命, 唔係教如何造愛。 男男 女女 如何繁殖後代。 難道教佢地口交 買性愛工具? 不知所謂。 昨日有條皮影戲link 當教材?

catca88    發表於 18-11-25 18:35

侯爵府

asd456 發表於 18-11-25 13:10
你都有問題,大把人係後天受朋輩影響走去攪基。唔係全部天生攪基架!

其實外國人好多人都知約有一半是後天環境風氣形成
有一半係天生

唔知點解香港人全部都以為一定係天生
香港人知識的確比外國落後

已有不少研究講後天係約有一半

亦可以話香港的同志團體的"教育"做得好好
使到全香港人以為一定係天生

大宅

HKITMan 發表於 18-11-25 12:49
不只是教不歧視
而是父母一男一女要改
學校教學生性行為亦不能只教一男一女

我讚成性教育要早早教,幫助保護小朋友避免性侵,亦萬一遲D佢地有性行為,都可以教佢地做足安全措施。

但我反對要係小學階段教小朋友同性戀,首先我地清楚點解要教性教育,我個人認為係因為要教佢地認識自己身體,同埋bb係點黎,大自然既定律,咁同性都唔能夠有bb,點解要教佢地?佢地連基本都未清晰,咁樣只會混淆佢地。

想一早教,係因為小朋友易洗腦,咁樣可以正常化or令小朋友接受某樣事情,唔只同性戀,好多宗教都係,但衣樣又係另外一個話題。

到高中,大家思想成熟先至傾同性戀衣個話題,為何不可?

首頁
12345...17

尾頁

跳至