康寧中式鑊

ckfamily
|
見一田買$399,話係陶瓷塗層,係咪比易潔好呢?花左仲可唔可以用呢?有冇人可以分享下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
hahachichi
|
ckfamily 發表於 18-11-25 21:04
見一田買$399,話係陶瓷塗層,係咪比易潔好呢?花左仲可唔可以用呢?有冇人可以分享下

...

把鬼。我有次急用鑊,見佢做特價,又夠大隻(我諗住蒸蘿蔔糕要嚟炒料),已經用木鑊鏟和矽膠鑊鏟,用咗2-3次,鑊冇任何花,但已經黏底。
Sand8148    發表於 18-11-26 09:14
ckfamily
|
hahachichi 發表於 18-11-25 21:43
把鬼。我有次急用鑊,見佢做特價,又夠大隻(我諗住蒸蘿蔔糕要嚟炒料),已經用木鑊鏟和矽膠鑊鏟,用咗2-3 ...

吓,唔係唔痴底咩?咁差呀!
hahachichi
|
ckfamily 發表於 18-11-25 21:47

佢話就話唔黏,炒餸都ok,煎嘢唔得。我仲留係度冇用,掉又覺浪費,如果你想試用,我可以免費送出。但要嚟新界攞。(emoji)
bing-jing
|

2年前萬寧有得換,隻鑊係印花加499,現在係平了,我幫人換咗兩隻,未見用家有投訴,如果有用的話
Janetboyyan
|
呢隻鑊我已經掉咗喇
痴底,雙耳好跣手,我用電磁爐,隻鑊成日轉來轉去
123BBQ
|
痴鑊痴到七彩
ingong
|
凡係陶瓷塗層初用ok, 用用下就大痴特痴, 就算特X陶瓷塗層都一樣
我兩隻都試過, 以后唔信陶瓷塗層唔痴
kamui喵
|
Janetboyyan 發表於 18-11-25 22:21
呢隻鑊我已經掉咗喇
...
我同你一樣,用電磁爐,每次炒都左轉右轉,幾次後我放棄了,而家係新年前整蘿蔔糕會用喺蒸糕
ckfamily
|
原來咁差,唔怪之得咁平啦
小金名
|
用幾次就會痴底
chichiho
|
唔好用,痴嘅
ccllmama
|
ckfamily 發表於 18-11-25 21:04

...

唔好用,勁唔好用
金三珣
|
我用緊,覺得幾好用喎,唔黏。雖然呢啲獲話唔黏,但點都要落少少油,你地有冇落油?
Sand8148
|
Janetboyyan 發表於 18-11-25 22:21
呢隻鑊我已經掉咗喇
...
係啦, 我之前就係聽JM講話好用等我周圍揾, 鬼咁開心同媽媽講呢隻好好用, 點知頭個2,3次都唔痴底, 跟住比媽媽寸又話唔痴底, 仲要2邊耳仔好鬼熱架, 真係唔好比D老人家用最後用咗2,3個月都掉咗
teresayan07
|
ckfamily 發表於 18-11-25 21:47

其實呢樣真係陶瓷料既通病..
初初用頭幾次係唔痴..
但用用下就會愈來愈痴..
Sand8148
|
回覆 金三珣 的帖子

梗係有啦, 仲要佢教要落咗油先開中火
MoooVoo
|
用用下痴底
manman1118
|
用用下痴底
gmvn123
|
咁應該用咩料的鑊先唔痴底呢??