煩緊穿唔穿耳好

SUMMER581
|
一路都係帶耳夾,但最近又心思思想穿耳

我唔怕痛,亦知唔會好痛,係最驚敏感發炎

fatping
|
SUMMER581 發表於 18-11-25 21:57

我女13歲就叫我帶佢去穿,佢係濕疹人士皮膚易敏感都冇事,早穿早靚靚

elysemama
|
fatping 發表於 18-11-25 22:03
我女13歲就叫我帶佢去穿,佢係濕疹人士皮膚易敏感都冇事,早穿做靚靚

請問妳帶佢去邊度穿呀?我女想在聖誕假穿。

究竟我是誰
|

去 Ma Belle
我由中學到嫁人穿咗唔知幾多次,成日發炎埋口,早幾年去咗Ma Belle, 無發過炎。
crystal媽咪
|

我穿過好多個耳窿。以前可以揀粗針定幼針。幼針就冇咁痛
fatping
|
elysemama 發表於 18-11-25 22:09
請問妳帶佢去邊度穿呀?我女想在聖誕假穿。

Isabella
mimi005
|

吾穿
elysemama
|
fatping 發表於 18-11-25 22:32
Isabella

Thank you
KTKTKT5
|

我係isabella穿耳骨位, 唔痛, 無發過炎
WillBmama
|
我啱啱先喺MaBelle穿左1個禮拜,幾好,3個月內有幾次檢查服務。
kiko_mami
|
我女早兩年去MA belle穿耳珠,佢痛到喊晒 釘完就一直痛隔左一日就開始發炎已經早午晚滴佢支耳水,最後太痛拆左由佢埋口,早兩日去左西九龍d車仔檔再釘,出奇地冇紅冇腫佢又冇叫痛,釘果時又冇喊

我自己去MA belle釘都係痛到頂唔住拆左,我釘過十幾次埋完再釘都未試過痛到咁
LedTV
|
清楚自己有無keloid 體質先好穿

如果有keloid , 穿左耳可以好核突
生個肉芽大到個波咁都會有
dior0214
|
WillBmama 發表於 18-11-25 23:28
我啱啱先喺MaBelle穿左1個禮拜,幾好,3個月內有幾次檢查服務。

可能一間間, 我之前都係Mabelle穿耳, 幾次去畀佢check耳都好似唔願做咁
DEVILY
|
LedTV 發表於 18-11-26 01:13
清楚自己有無keloid 體質先好穿

如果有keloid , 穿左耳可以好核突

我女就係m b第一次釘其中一邊不停發炎最後生左粒好似波嘅野時大時細最後我叫佢除左。粒嘢又縮返
s0650993
|
Isabella 穿耳好,follow up 足,無發炎(我揀手術儀器物料做嘅耳針)

讀書時無錢去商場啲檔仔穿,發炎,咁就拆咗等佢埋口
隔咗五六年度,剛出嚟做嘢,我以為埋哂口,去咗Isabella再穿

佢話我有右耳洞未埋哂,就咁幫我用手拎耳環針拮穿
左耳就埋哂,要重新劃位用槍穿

我想講嘅係Isabella穿嘅左耳劃位好靚,戴大粒單頭耳環好正中好挺
但cheap cheap檔穿嘅右耳有少少歪,平時唔覺,戴大粒單頭耳環(如珍珠耳環)有啲偏歪同有啲下垂

一分錢一分貨,佢真係值。真心推介。
LedTV
|
DEVILY 發表於 18-11-26 01:29
我女就係m b第一次釘其中一邊不停發炎最後生左粒好似波嘅野時大時細最後我叫佢除左。粒嘢又縮返 :thinking ...

你女女都算好彩,無變大。

我自己耳仔都可能算中等keloid 體質
D 肉芽發大左,我最後15歲割左
而家好彩算無發到勁大,但一定都比手術之後大左「又細過手術前」
仲要有時勁痕

有d仲慘,不停割不停大
耳仔已經無左最底個截

如果平時易有疤真係唔好釘

sushiroll    發表於 18-11-26 07:20
tsung
|
KTKTKT5 發表於 18-11-25 23:11
我係isabella穿耳骨位, 唔痛, 無發過炎

我都想試耳骨位
crystal媽咪
|
tsung 發表於 18-11-26 12:59
我都想試耳骨位

我覺得耳骨位好痛,所以我冇釘咁高。
我釘耳珠幾個位都有大叫
tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-11-26 13:02
我覺得耳骨位好痛,所以我冇釘咁高。
我釘耳珠幾個位都有大叫
...

我耳珠喺Isabella穿,可能手勢好,所以唔痛耳骨位十五十六中
crystal媽咪
|
tsung 發表於 18-11-26 13:19
我耳珠喺Isabella穿,可能手勢好,所以唔痛耳骨位十五十六中
...

我第一次係耳珠釘都係呢間,釘粗針有啲痛。之後再打上去就其他細舖, 打一下我嗌一次
tsung    發表於 18-11-26 14:36