點解要係窗口食煙

wasabikingdom
|
隔離屋係窗口食煙,食得好密,可能佢成家都係咁,啲煙四散,我係佢左邊,原來右邊單位都有向保安投訴,而佢樓下單位就投訴佢、掉煙頭,保安話已經上樓講過,、隔離屋話佢哋係番自己屋企食煙無犯法,保安叫佢哋唔好將煙吹過隔離又唔好亂掉煙頭,講咗幾次,最後不歡而散,保安話佢兩夫婦都好惡。依家保安同我哋講,話隔離屋無犯法,無嘢可以做。
點解有啲人咁自私!
我依家除咗全日關窗,仲有咩可以做?
cake05    發表於 18-11-29 08:55
迷惘夜車
|
全日關窗空氣會唔流通
安D抽氣扇 (抽出)起碼有空氣流動先
crystal媽咪
|
wasabikingdom 發表於 18-11-26 11:07
隔離屋係窗口食煙,食得好密,可能佢成家都係咁,啲煙四散,我係佢左邊,原來右邊單位都有向保安投訴,而佢 ...

啲人自私,將啲煙吹去人哋度
我哋大廈以前都有啲人喺走廊食
cake05    發表於 18-11-29 08:55
新用戶
|
掉煙頭落街係犯法喎
馬爾太
|
攞個風扇仔吹返啲煙俾佢
Poyau
|
掉煙頭應該犯法
Poyau
|
crystal媽咪 發表於 18-11-26 11:35
...

係走廊食咁衰 後樓梯都好啲
crystal媽咪    發表於 18-11-26 12:12
chengcheung
|
可唔可以將一個可以夾住嗰啲風扇仔夾喺窗邊 ,佢一食煙就吹番過去?
nms
|
我隔離咪一樣!大力嘭完門,知道佢返左黎,轉頭就有煙味飃過黎。
有乜辦法丫,佢係屋企食,又投訴唔到佢,自私的人又點會理其他人感受。唯有佢一返黎,我即關窗。
AAmother
|
wasabikingdom 發表於 18-11-26 11:07
隔離屋係窗口食煙,食得好密,可能佢成家都係咁,啲煙四散,我係佢左邊,原來右邊單位都有向保安投訴,而佢 ...

我隔離都是,晚上食好密!
正賤人
蝴蝶so
|
掉煙頭犯法WO,下次影得佢
tsung
|
掉煙頭好危險喎
Tyasnm
|
事實上明知吸煙有害,所以在窗口吸,希望把煙不留在自己家中,危害自己及家人,但所做的一切比吸煙本身更差,默默地在傷害其他人,罪孽深重!
Sweetrice
|
chengcheung 發表於 18-11-26 11:59
可唔可以將一個可以夾住嗰啲風扇仔夾喺窗邊 ,佢一食煙就吹番過去?

好辦法,哈哈
無話可說
|
掉煙頭就過份啦!不過人地屋企地方食真係阻止唔到,香港地方細,d味係會周圍飄
rtkh
|
我地樓下都係,晚晚都食,d煙味成日吹上嚟,好討厭,黑人憎
noodleball
|

講真我係你,我會燒d香,難聞既香薰精油/蠟燭,攞把大風扇將呢d味吹返過隔離,尤其係佢開窗食緊煙個陣,等佢聞下呢d香氣!
sg51244
|
noodleball 發表於 18-11-26 13:00
講真我係你,我會燒d香,難聞既香薰精油/蠟燭,攞把大風扇將呢d味吹返過隔離,尤其係佢開窗食緊煙個陣,等 ...

或者插幾枝好長嘅香係窗口,用個大風扇吹向佢地個邊
|
crystal媽咪 發表於 18-11-26 11:35
...

咪就係自私囉
|
馬爾太 發表於 18-11-26 11:46
攞個風扇仔吹返啲煙俾佢