聖母聖心 vs 阮銀 vs 銘恩

cychan316
|
聖心vs阮銀,邊間放乙二中奬機會大啲呢?

另外想問吓銘恩嘅用家,開咗學大約三個月,對呢間學校嘅評價係點?
cherryng83
|
阮銀乙一收唔晒,聖心乙二收唔晒,所以聖心乙二機會大d
cychan316
|
cherryng83 發表於 18-11-26 12:38
阮銀乙一收唔晒,聖心乙二收唔晒,所以聖心乙二機會大d

過去幾年好似都有乙二入阮銀架

mrs.so
|
阮銀過去兩三年有乙二成功
田千上兩年都有乙二成功
阮廣係乙一唔夠分餅
chichihello
|
想問一下如果乙二黃建常同聖心,呢2間係咪都係聖心機會大呢?唔該~~
mrs.so
|
chichihello 發表於 18-11-26 16:33
想問一下如果乙二黃建常同聖心,呢2間係咪都係聖心機會大呢?唔該~~

黃建常今日公佈首輪名單收了55人
乙二近兩三年都無人派入黃建常
chichihello
|
mrs.so 發表於 18-11-26 16:47

咁即係院銀機會可能仲大
我111已經排左間2線,20分都唔收,又超收,都唔知之後果啲可以點排
silly.cat
|
chichihello 發表於 18-11-26 16:49
咁即係院銀機會可能仲大
我111已經排左間2線,20分都唔收,又超收,都唔知之後果啲可以點排 ...

你排邊間?
我都係疊埋心水等大抽獎
tiffanycheung82
|
上年乙二聖心都有人入不到。
Lu324
|
阮銀上年乙一入唔晒
之前一年乙二有D機
今年無雙非, 可能又唔一樣
cherryng83
|
cychan316 發表於 18-11-26 14:32
過去幾年好似都有乙二入阮銀架

舊年阮銀乙一都收唔晒喎!不過年年情況唔同
billylaw
|
mrs.so 發表於 18-11-26 16:47

請問黃建常首輪收55人係有超收嗎?如有,超幾多?謝謝解答
mrs.so
|
billylaw 發表於 18-11-26 21:51
請問黃建常首輪收55人係有超收嗎?如有,超幾多?謝謝解答

一般小班教學四班小一收100人
首輪收50%,當中包括必收生及計分制
即黃建常今年首輪超額5人,共55人
billylaw
|
mrs.so 發表於 18-11-26 23:48
一般小班教學四班小一收100人
首輪收50%,當中包括必收生及計分制
即黃建常今年首輪超額5人,共55人

thx mrs so
sunplayy
|
銘恩都無想像中易入,識得幾個自行入唔到
cychan316
|
sunplayy 發表於 18-12-4 17:50
銘恩都無想像中易入,識得幾個自行入唔到

銘恩自行都入唔到?真係冇諗過喎

咁如果放乙三咪機會好微囉
sunplayy
|
cychan316 發表於 18-12-5 08:08
銘恩自行都入唔到?真係冇諗過喎

咁如果放乙三咪機會好微囉

都好難講...但我識兩個都話會111咁排
YOKOMIMI
|
cychan316 發表於 18-11-26 11:11
聖心vs阮銀,邊間放乙二中奬機會大啲呢?

另外想問吓銘恩嘅用家,開咗學大約三個月,對呢間學校嘅評價係點 ...

唔好意思問問 您地讀邊間幼稚園嫁 容易入您地講既小學
cychan316
|
YOKOMIMI 發表於 18-12-5 09:40
唔好意思問問 您地讀邊間幼稚園嫁 容易入您地講既小學

我哋討論緊嘅小學都係津校,靠大抽獎入,大家機會均等,應該同讀邊間幼稚園無關,純粹睇小朋友運氣
YOKOMIMI
|
cychan316 發表於 18-12-5 17:13
我哋討論緊嘅小學都係津校,靠大抽獎入,大家機會均等,應該同讀邊間幼稚園無關,純粹睇小朋友運氣
...

thx 唔係報讀邊間幼稚園 同之後派統一都會有D分關係咩 我知係大抽獎睇no. 好唔好彩 我見幼稚園會網站放出黎 讀佢間幼稚園有D派咗邊間小學學位 例如下圖咁

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊