請問港島區除左公眾泳池外,有冇其他選擇?

sunnykiwi
|
如題,家中老人家想游水作恆常運動,但唔鐘意去公眾泳池,有冇咩會所或者酒店之類?
謝謝
eziznw
|
唔知你budget係幾多,但你講話酒店都OK咁grand hyatt, Island Shangri-la, Conrad, Le Meridien 有day pass $600到。
Charlotte_mom
|

南華會都有,不過唔就腳
邊區呢?
不過南華會情況同公眾泳池差不多
要靚嘅就會貴
Poyau
|
waterfall
sunnykiwi
|
Poyau 發表於 18-11-26 12:20
waterfall

依個池比較深同窄,老人家麻麻地鐘意,但真係好方便
sunnykiwi
|
Charlotte_mom 發表於 18-11-26 12:17
南華會都有,不過唔就腳
邊區呢?
不過南華會情況同公眾泳池差不多

有諗過,但坐車唔就腳
Ada2288
|
康怡有個泳池好似都可以join月費
sunnykiwi
|
eziznw 發表於 18-11-26 12:04
唔知你budget係幾多,但你講話酒店都OK咁grand hyatt, Island Shangri-la, Conrad, Le Meridien 有day pass ...

唔知有冇平少少?有冇得 join member ?
sunnykiwi
|
Ada2288 發表於 18-11-26 12:22
康怡有個泳池好似都可以join月費

唔知道有泳池,室內?在邊度可以有資料?
caryfox
|
沙灘:淺水灣、深水灣、石澳、赤柱、龜背灣⋯⋯這裡有海灘
Jasber
|
sunnykiwi 發表於 18-11-26 11:49
如題,家中老人家想游水作恆常運動,但唔鐘意去公眾泳池,有冇咩會所或者酒店之類?
謝謝
...

可以試下:
三軍會
南華會
NOVOTEL CENTURY, wanchai
sunnykiwi
|
Jasber 發表於 18-11-26 12:26
可以試下:
三軍會
南華會

謝謝,我去了解下先
sunnykiwi
|
caryfox 發表於 18-11-26 12:26
沙灘:淺水灣、深水灣、石澳、赤柱、龜背灣⋯⋯這裡有海灘

老人家唔敢去
tsung
|
sunnykiwi 發表於 18-11-26 12:23
唔知道有泳池,室內?在邊度可以有資料?

室外!可以打電話去康怡俱樂部查詢
sunnykiwi
|
tsung 發表於 18-11-26 12:36
室外!可以打電話去康怡俱樂部查詢

Yes thank you
eziznw
|
sunnykiwi 發表於 18-11-26 12:22
唔知有冇平少少?有冇得 join member ?

因為我做果行有很多西人所以知道少少關於酒店泳池,不過一年member都幾金下,5萬至6萬到
sunnykiwi
|
eziznw 發表於 18-11-26 12:56
因為我做果行有很多西人所以知道少少關於酒店泳池,不過一年member都幾金下,5萬至6萬到
...

EstrellaDamm
|
sunnykiwi 發表於 18-11-26 11:49
謝謝
...

北角區啱嗎?富貴長者屋有會所,可月費/年費 join,有25米池、簡單 gym等等。

平啲就南華會啦。
tsung
|
sunnykiwi 發表於 18-11-26 12:37
Yes thank you

sunnykiwi
|
EstrellaDamm 發表於 18-11-26 13:10
北角區啱嗎?富貴長者屋有會所,可月費/年費 join,有25米池、簡單 gym等等。

平啲就南華會啦。

Ok 呀,等我打去問下,唔該曬