有冇JM做過紮肚呀??

fanyi02211990
|
有冇JM生完bb會去做紮肚呀?我未做過紮肚,但見身邊都多人有做,所以都想了解下。我見有d媽媽話自己買材料番黎紮,咁又得架?
Babygirl2012
|
fanyi02211990 發表於 18-11-26 13:16
有冇JM生完bb會去做紮肚呀?我未做過紮肚,但見身邊都多人有做,所以都想了解下。我見有d媽媽話自己買材料番 ...

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22072946

你參考下我之前紮肚分享,不過太多人問pm所以比版主封左
一日紮住8個鍾,我唔覺得辛苦,比平時食少左野
天降大任
|
我覺得紮肚係幾有用,除左話將器官回復番去個岩嘅位之外,對我黎講最重要就係可以收番個盆骨位,生完b之後個pat位都幾大,我紮完之後又真係收細左wo!
但係呢d最好都係出面揾人紮好d,自己紮有咩事反而仲衰。
天降大任
|
Babygirl2012 發表於 18-11-26 19:42
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22072946

你參考下我之前紮肚分享,不過太 ...

真係會食左少野,仲可以順手減減佢
ami123
|
紮肚應該自己紮唔到啦,紮肚仲有好多其他療程,我上次去紮肚個時,佢地幫我做左個子宮修復,之後先再紮喎...
fanyi02211990
|
ami123 發表於 18-11-27 17:28
紮肚應該自己紮唔到啦,紮肚仲有好多其他療程,我上次去紮肚個時,佢地幫我做左個子宮修復,之後先再紮喎.. ...

子宮修復係做黎做咩架?你係邊間紮?
host
|
ami123 發表於 18-11-27 17:28
紮肚應該自己紮唔到啦,紮肚仲有好多其他療程,我上次去紮肚個時,佢地幫我做左個子宮修復,之後先再紮喎.. ...

你紮肚個度幾錢??
ami123
|
fanyi02211990 發表於 18-11-27 22:17
子宮修復係做黎做咩架?你係邊間紮?

我就係香港催乳中心度紮,個陣個紮肚師同我講,話做子宮修復可以驅寒,咁個身體就冇咁虛,冇咁易有手腳冰冷嘅問題。而家天氣開始凍凍地,我手腳又真係冇以前咁易凍。
ami123
|
host 發表於 18-11-27 23:21
你紮肚個度幾錢??

我個陣就係去佢間野度紮,個次就$23xxx,
個度就包10次紮肚,同埋有個暖宮按摩比你~~
Main1016
|
fanyi02211990 發表於 18-11-26 13:16
有冇JM生完bb會去做紮肚呀?我未做過紮肚,但見身邊都多人有做,所以都想了解下。我見有d媽媽話自己買材料番 ...

我而家都係旺角做緊紮肚呀,蔣怡代言嗰間到做,效果幾好,紮肚都係要比人做,自己做唔到
szeying850202
|
Main1016 發表於 18-11-28 01:18
我而家都係旺角做緊紮肚呀,蔣怡代言嗰間到做,效果幾好,紮肚都係要比人做,自己做唔到
...

就係呢個JM介紹,今日打咗電話去問,有得試咗一次先超好,唔使一次過畀晒錢,聽電話個靚女,態度勁好有問必答,未做都讚下佢,好期待一月生完去扎
|
回覆 fanyi02211990 的帖子

Hello fanyi02211990, 坊間有唔少修身方法但效果因人而異, 明白媽媽想快d恢復身材, 要注意熱量攝取同消耗既平衡, 飲食上要以少油, 均衡同多元化為原則, 持續做針對收緊腹部既運動效果會更明顯, 祝媽媽成功! 有關腹部運動可以參考一下以下網址: https://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/woman/15658.html