恆生開户口

qpa
|
已2 hrs了,仲未搞掂.淨係話核對資料中,有無咁低效率呀
NataliePP
|
我上次差不多兩個半鐘
Joey8
|
qpa 發表於 18-11-26 13:52

我上次開個聯名戶口搞左接近三個鐘
chocolatebean
|
回覆 qpa 的帖子

呢間BANK 比我BLACKLISTED
好後悔介紹我個女去開A/C

pandafong
|
我上次開戶又要等又要聽佢啲服務員叫我買乜買乜!真係煩到嘔!
cy101
|
仲諗住過幾日去開,依家有曬心理準備!
cibewong
|

點解咁耐呢,只開戶口嗎?
qpa
|
cibewong 發表於 18-11-26 14:59
點解咁耐呢,只開戶口嗎?

只是開户口已花了2小時15分,之後才埋櫃位搞定期
Catchan0306
|
cibewong
|
qpa 發表於 18-11-26 15:22
只是開户口已花了2小時15分,之後才埋櫃位搞定期

搞什麼搞咁耐㗎,是否等好耐才到你開戶。
kelkel98
|
可能因為anti-money laundering 太多新指引
我上次開個投資戶口(已有銀行戶口)都用左差不多兩鐘
天使麵
|
回覆 pandafong 的帖子

我早幾個月開普通戶口都係,審批審左成兩個鐘,一路等一路畀經理淨說買保險,講明人工最低工資,佢都仲說我再慳去買四五百保險,講到唔駛食唔駛著唔駛家用咁
llmom
|
之前我細仔開戶口,一個鐘已經攪掂!
ellako99
|

櫃檯職員一樣咁低效率
princesscupcake
|
太少職員做嘢
jhjac
|
咁耐?
tsung
|
Joey8 發表於 18-11-26 14:12
我上次開個聯名戶口搞左接近三個鐘

sunshine0613
|

我早二個月帶囡去開green account,大概60-75分鐘
TMC3012
|
上次揸兜都搞左個幾鐘