發現用葡萄籽油黎護膚都幾好

RiteMi
|
上年秋冬好注重面既保濕但忽略左身體保濕,結果面無事但手腳爆哂拆,胸同背都好痕係咁R,搞到紅哂,又痕又煩,手腳仲要起紋,搞左勁耐先搞得掂。

今年為左唔好再黎一次,去左莎x同係唔同地方試左N隻身體護理既保濕用品,發覺最好既係用葡萄籽油護膚,可能我自己身體唔係好受得化學野,天然野唔會咁易敏感,沖完涼就咁搽等佢吸收就OK,記緊要搽多啲手肘同腳關節,咁秋冬就唔洗驚痕同有紋!
Pchau638
|
我都係一到秋冬天手腳爆拆
林安安
|
葡萄籽油
leemamaa
|
我都perfer用天然野
同埋葡萄籽油係比較平既護膚品
搽幾多係身都唔會心痛
ernniechow
|
回覆 leemamaa 的帖子

係咪食用油?還是有葡萄子油成份既護膚品?
cbeyond
|
leemamaa 發表於 18-11-27 11:55
搽幾多係身都唔會心痛

亦較易變壞
小小人
|
回覆 ernniechow 的帖子

應該唔係食用
小小人
|
cbeyond 發表於 18-11-27 12:25
亦較易變壞
會架咩?
temilyt
|
小小人 發表於 18-11-27 12:43
會架咩?

會架, grape seed oil 相對椰子油 / jojoba oil 都比兩者易氧化, 頭一個月成份功效最好, 最好 3 個月內用完
maylee117
|
搽幾多係身都唔會心痛
我都中意搽knexpp果支葡萄籽油, 之前聽JM介紹佢d bio oil幾好用, 之後買埋其他黎試下, 一樣好用, 吸收快同埋陣味好好聞
maylee117
|
回覆 小小人 的帖子

唔出奇呀因為冇防腐劑
RiteMi
|
搽幾多係身都唔會心痛
係,其實護理皮膚既真係需要天然野,太多化學野皮膚會頂唔住
RiteMi
|
林安安 發表於 18-11-26 19:51
葡萄籽油
係呀
幾好用
RiteMi
|
小小人 發表於 18-11-27 12:42
回覆 ernniechow 的帖子

應該唔係食用

梗係唔係食啦
RiteMi
|
maylee117 發表於 18-11-27 14:47
我都中意搽knexpp果支葡萄籽油, 之前聽JM介紹佢d bio oil幾好用, 之後買埋其他黎試下, 一樣好用, 吸收快同 ...
係,其實護理皮膚既真係需要天然野,太多化學野皮膚會頂唔住
joebibi
|
temilyt 發表於 18-11-27 14:47
會架, grape seed oil 相對椰子油 / jojoba oil 都比兩者易氧化, 頭一個月成份功效最好, 最好 3 個月內用 ...
學到野
cbeyond
|
葡萄籽比起其他植物油價錢平,有機 100ml 都係幾十蚊, 點粗用都唔會肉痛。
WinnieLi0906
|
cbeyond 發表於 18-11-30 09:24
葡萄籽比起其他植物油價錢平,有機 100ml 都係幾十蚊, 點粗用都唔會肉痛。
咁都幾好喎
cbeyond
|
WinnieLi0906 發表於 18-11-30 10:54
咁都幾好喎

平, 保養力.....
點解其他植物油可以價錢貴, 係有原因的。
Ceciee
|
maylee117 發表於 18-11-27 14:47
我都中意搽knexpp果支葡萄籽油, 之前聽JM介紹佢d bio oil幾好用, 之後買埋其他黎試下, 一樣好用, 吸收快同 ...
樓下萬0屈x士有冇得買幾錢