親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

5年無出走過啦...想計畫去台灣...帶住小朋友(2+4), 有無包車介紹? 行程會唔會太辛苦?
DAY 1 ) 台灣桃園機場->宜蘭
-- 酒店HEA玩 => 幾米公園 => 東門夜市
-- 油店近宜蘭火車站, 還可以嗎?
DAY 2 ) 宜蘭包車一天遊後直接回台北
-- 清水地熱 => 宜農牧場 => 蜡藝蠟筆城堡 => 旺山休閒農場 (南瓜) => 金車生物科技水產養殖研發中心 => 台北
-- 係咪間間包車都差唔多架? 唔仲有咩地方好去? 建議最多幾多個景點?
DAY 3 ) 淡水 => 兒童新樂園 => 士林夜市 (搭捷運HEA遊)
DAY 4 ) 野柳、九份、十分老街 (包車一天遊)
DAY 5 ) 101 => 西門丁
-- 未諗到有咩地方去, 有無兒童書店介?

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

1)包車可以考慮「小宇車隊」
2)酒店「宜蘭晶英」或礁溪有滑水梯和温泉
3) 第二天比較趕,農場拨葱位置偏遠,約四五㸃關門
4) 台北可加遊動物園、貓空和花博公園

wcpcelia    發表於 18-11-27 19:10
oliviaaivlio    發表於 18-11-27 01:02

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

童書繪本我在博客來訂,直送酒店

複式洋房

回覆 威大嬸 的帖子

謝謝建議

大宅

包車我搵左呢間
https://www.airportfrstcar.com/

七人車, 聖誕節期間, 10小時, 4000 台幣.

介紹你去宜蘭菓風糖菓工房DIY, 岩小朋友,
http://shop.sophisca.com.tw/%E8% ... C%E8%98%AD%E5%BA%97

複式洋房

回覆 粟米沙律 的帖子

THANKS~

wcpcelia    發表於 18-11-28 11:41

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Kwan806 發表於 18-11-26 15:34
5年無出走過啦...想計畫去台灣...帶住小朋友(2+4), 有無包車介紹? 行程會唔會太辛苦?
DAY 1 ) 台灣桃園機場 ...

你個行程頭2日, 車程太多了, 超辛苦。
真係想去宜蘭, 不如頭2日行程,拉長做3日。day 3改去day5, 唔去士林夜市。

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

粟米沙律 發表於 18-11-27 10:43
包車我搵左呢間
https://www.airportfrstcar.com/

你好, 請問包車公司就咁上網預約?

大宅

回覆 雨嫣 的帖子

是啊. 之後會收到EMAIL 同SMS CONFIRM.
如果有問題, 可以去FACEBOOK, 佢地有客服即時回答的.

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

粟米沙律 發表於 18-12-14 18:48
回覆 雨嫣 的帖子

是啊. 之後會收到EMAIL 同SMS CONFIRM.

Thanks

大宅

wmkcnw 發表於 18-11-28 01:08
你個行程頭2日, 車程太多了, 超辛苦。
真係想去宜蘭, 不如頭2日行程,拉長做3日。day 3改去day5, 唔去士林 ...

請問一天淡水加兒童新樂園是否夠時間?

首頁

尾頁

跳至