明年4月又有一批新居屋推出

FTR603
|
消息指, 房委會明年4月將會推出新一批居屋單位, 5個屋苑共6528個單位, 是2014年復售居屋以來最多
5個屋苑分別位於何文田常樂街, 深水埗發祥街西, 荃灣德士古道, 粉嶺皇后山及將軍澳
有房委會委員相信, 新居屋定價相當於私樓現時市價約6折
jasmineoj
|
去到皇后山咁遠.....
mcs74
|
何文田,將軍澳
starrymama
|
go go go
FTR603
|
回覆 jasmineoj 的帖子

無52折了
angiecarl
|
何文田同深水埗
Poyau
|
FTR603 發表於 18-11-26 17:35
回覆 jasmineoj 的帖子

無52折了

無52折因為樓價跌?
FTR603
|
回覆 angiecarl 的帖子

何文田一定好多人爭,校網
Lopopo
|
FTR603 發表於 18-11-26 17:16
消息指, 房委會明年4月將會推出新一批居屋單位, 5個屋苑共6528個單位, 是2014年復售居屋以來最多
5個屋苑分 ...

深水埗同荃灣
suetfunglui
|
Poyau 發表於 18-11-26 17:45
無52折因為樓價跌?

如果咁計落都著數!同而家52折唔差太多
FTR603
|
回覆 suetfunglui 的帖子

咁講, 如果樓價再跌咪有机會低過今次52折
yaubb2014
|
FTR603 發表於 18-11-26 17:16
5個屋苑分 ...

起多多都唔夠……就來冇樹冇花冇草……
milktealai
|
地點幾好喎
cakii
|
milktealai 發表於 18-11-27 10:00
地點幾好喎

cinda72.
|
yaubb2014 發表於 18-11-27 09:59
起多多都唔夠……就來冇樹冇花冇草……

花草樹木去交野公園囉
yaubb2014
|
cinda72. 發表於 18-11-27 10:03
花草樹木去交野公園囉

留返比啲新移民去……大把時間
cinda72.
|
yaubb2014 發表於 18-11-27 10:05
留返比啲新移民去……大把時間

所謂新移民,好多另一半係港人先會有資格黎到香港啫,唔需要太hard既
yaubb2014
|
起甘多居屋……目的咪係留多啲quota比新移民住公屋…… 藤能瓜瓜能藤……老老嫩嫩一齐來
Dragonmama2012
|
何文田,深水埗
babyk20181113
|
難怪林鄭講特首係可以俾人出氣的...
香港人太難服侍了,起係郊外,又話無晒花花草草,起多啲,又陰謀論係咪要留俾新移民...我諗唯一解決方法,不如政府快啲諗下點樣起係太空~