自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

送個電磁爐俾佢, 唔好用明火!!

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

買個電子爐,唔係好貴,好過火燭影響你

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果佢有屋企人同住, 不妨叫管理處溫馨提示下佢屋企人經常發生呢件事, 唔為人都為下佢自己屋企著想呀!!!

大宅

回覆樓主:

一係闊綽啲送個電陶爐俾佢,我見aeon幾百蚊有一個

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

loved 發表於 18-11-26 20:19
佢係咪老人家,有d腦退化初期好多時煲落嘢唔記得就出街
應該唔係老退化, 好精靈的!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

cy101 發表於 18-11-26 20:24
咩年紀? 點解可以咁大懵!
60歲左右, 仲好精靈.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

emt1314 發表於 18-11-26 21:01
應該唔係老退化, 好精靈的!
腦退化初期只係無記性,個人仲會好精靈。Anyway,一係提議佢轉電爐,一係你屋企買定走火用品備不時之需

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

提心吊膽……

珍珠宮

babynetnet 發表於 18-11-26 20:33
咩年紀呀?全層一陣X佢一鑊金!害死人
我同另外几個住客在佢門口等, 佢熄咗火後大叫好彩, 我當時都火火哋, 我話: 係我哋好彩, 揾到你返嚟.

象牙宮

回覆樓主:

好驚喎,我會先好聲氣同佢講,唔得真係唯有報警兼嘈交了,容咩易累到我架!

男爵府

同佢講下啦

珍珠宮

cinda72. 發表於 18-11-26 20:38
送個電子煲比佢算把啦
如佢肯要, 我唔介意送.

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

我呢度老人家多,間唔中就一單火蜀

珍珠宮

揾次攪大件事,等佢受下教訓

珍珠宮

cy101 發表於 18-11-26 20:54
如果佢有屋企人同住, 不妨叫管理處溫馨提示下佢屋企人經常發生呢件事, 唔為人都為下佢自己屋企著想呀!!! ...
係兩公婆同個工人住, D燶味到現在還未散, 我屋企仲係好燶味.
我個工人同佢工人好friend, 唯有叫我工人提佢工人, 出門留意熄火.

大宅

回覆樓主:

平平地買個計時器送俾佢

伯爵府

回覆樓主:

嘩 呢d累死人
送個鬧鐘過佢啦

珍珠宮

七小口 發表於 18-11-26 21:57
平平地買個計時器送俾佢
如果佢肯要, 我送一箱俾佢.
問題係, 佢煲落野出咗街, 送計時器有何用?

大宅

emt1314 發表於 18-11-26 22:06
如果佢肯要, 我送一箱俾佢.
問題係, 佢煲落野出咗街, 送計時器有何用?

咁買便貼 叫佢貼係門口鐵閘
大大隻字寫住(出門前要熄火)

emt1314    發表於 18-11-26 22:21

首頁

尾頁

跳至