淘寶傢具運落香港

mimigigi
|
如題,點運?順豐直送?謝謝
竇漪房
|
你去淘寶版睇下,唔清楚你運幾多幾大件好難俾建議

如大件但輕就用點對點,如果多件又重就新德,不過新德只送到樓下,上樓要加錢,其他情況又會有其他推薦,要多d資料至幫到你
|
mimigigi 發表於 18-11-26 20:01

點賣家有無直送,幾錢,上唔上門,定樓下自取。
無直送就只有集運,官集唔識,私集試過,如買得多,私集通常有傢俬集運,比平時散貨件平d,或者用(點對點)集運,不超過唔知幾多kg,都係實重計,不會計體積重。
無話可說
|
私人集運,之前買櫃自己砌無問題,只要賣家打包妥當,打埋木架
mrs.so
|
增益集運
295KG 約HK1200
c.vieri
|
mrs.so 發表於 18-11-26 21:40
增益集運
295KG 約HK1200

呢間野巴之閉到問多二句慘過殺佢全家

已經唔會再用
dingkulababy
|

我試過買兩個大櫃(一個長2×× cm既tv櫃。一個半腰櫃)。用集運。叫賣家打木架。
點知起貨後。送去集運中心遇上雙11。好彩一齊順利冇事。
送埋上門。運費明碼實價。好似係$1600左右。唔會話只送樓下。上樓要另外收費。我最怕到時有人在地起價

另外。我都試過順豐直送上門。一個細細櫃仔。好似電腦主機咁上下。運費好似$500
mohatman
|

我用永源泰如送到樓下280KG 580人仔, 送上樓加多300. 上樓費按貨物重量加減
wai9878
|
回覆 c.vieri 的帖子

米係、吾優做系咁啦!我都嘔血
mandy952
|
c.vieri 發表於 18-11-26 21:45
呢間野巴之閉到問多二句慘過殺佢全家

已經唔會再用

之前佢個倉水浸,冇晒d貨
mandy952
|

試下問呢間

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
c.vieri
|
mandy952 發表於 18-11-27 13:25
之前佢個倉水浸,冇晒d貨

我知,見到呢到好多jm d貨話浸晒

好彩之前已經無用佢呢間野,唔係我d貨都一樣。

佢地其實唔差,但真係次次有野問佢地就鬧返你轉頭話你好問佢地,真係痴痴地線,佢地曾經整唔見我d貨、漏發貨我都未鬧佢地,問多一句就慘過殺佢地全家。
mandy952
|
c.vieri 發表於 18-11-27 13:29
我知,見到呢到好多jm d貨話浸晒

好彩之前已經無用佢呢間野,唔係我d貨都一樣。

咁未唔好用佢囉,大把物流啦
c.vieri
|
mandy952 發表於 18-11-27 13:31
咁未唔好用佢囉,大把物流啦

一早轉左第二間