自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓主你都幾庸人自擾
羨慕佢去嘅旅行,點解唔提出你都想一齊去?我相信你朋友會接受你嘅邀請
至於老公唔去, 咁咪唔好預佢囉
無話旅行一定要同老公去

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

其實講到尾係自己欲求不滿,自己慾望太多,太過完美主意,但偏偏人係冇完美,邊有人係樣樣都掂?我記得有個同事同我講開電話(佢有嘢問我),我話:其實冇人係樣樣都識得架嘛。佢答我:我咪係囉,我樣樣都得架,冇嘢唔識。但佢唔記得打電話嚟係問我嘢,而呢樣嘢佢係搞唔掂嘅。

1)唔需要同人比較,人人環境唔同,思想唔同,要求唔同,所以人比人,比死人。
2)真心當朋友係朋友的話,朋友有難盡量幫,朋友幸福就為佢高興。
3)世界好大架,唔係要去好多旅行就叫做好,心靈探討,去尋求了解內心、自控,比物慾滿足更重要。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

chocolatebean 發表於 18-12-10 13:00
回覆 千千萬萬 的帖子

香港好美,唔需要一定要去外國玩。我以前成日上康文署網站睇有D咩展,有D咩文物徑, ...

男爵府

rose-mag 發表於 18-12-10 13:35
其實講到尾係自己欲求不滿,自己慾望太多,太過完美主意,但偏偏人係冇完美,邊有人係樣樣都掂?我記得有個 ...

講得好好!

男爵府

回覆 千千萬萬 的帖子

講得好,好有正能量

男爵府

BB防敏心得分享勳章

知足常樂!人比人比死人!

子爵府

worthy 發表於 18-12-9 23:27
暫時真係揾唔到。好失敗。

我都覺得,妳真係好失敗。

首頁