夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-11-26 23:06
我諗都成七~八年前的事了, 有一晚發了個夢, 情景很真實的....

我發了自己因車禍去世, 一個人在馬路上遊遊 ...

CHING,介紹你睇【柳天素】呢條片,同你個夢有90%似呀!

百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-11-26 23:06
我諗都成七~八年前的事了, 有一晚發了個夢, 情景很真實的....

我發了自己因車禍去世, 一個人在馬路上遊遊 ...

仲有呢套都有80%+

珍珠宮

開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-11-27 12:50
老實講,見到依D片,已經好似唔係好想睇,係咪好多口碑架。。

片中包含哲理,只係用神怪引出而已。

珍珠宮

開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-11-27 12:48
係咪恐怖片嚟架?我無睇好耐,我太太亦唔比我睇。。我仔仔更會好大反應,叫我唔好再接觸。。因為我以前好 ...

唔可以話係恐怖片,正如中國嘅【聊齋誌異】,表面係講鬼神,實質係寓言故事。

珍珠宮

開心吸收勳章

kamkaka 發表於 18-11-27 13:10
咁CHING你農曆7月真係唔好出夜街

其實冇咩可能避免喎...OT收夜,應酬,在所難免...撞鬼緊要啲定搵食緊要啲?

珍珠宮

開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-12-4 15:12
好似C 兄話齋, 無得避.

反而用人不犯我, 我不犯人的心態便可. 亦要令自己處於開心和意志堅定的狀態, 這是 ...

我同你啱啱相反喎!我每次都會同旁邊啲「隔籬鄰舍」打個招呼,仲會上埋香...禮多「人」不怪吖嘛!

珍珠宮

開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-12-5 16:46
各人有命弱和強, 先天是註定, 但後天的改變亦是重要的. 我只會說不要犯我, 如果打擾它我會走, 如果係我主 ...

發火?主場意思係屋企?

珍珠宮

開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-12-5 17:50
只有屋企, 沒有其他主場.

就算在以前的公司OT, 都試過百葉簾被指甲刮掃的聲音(之前同事都試過, 話要拿拿 ...

但你次次都只係話感覺到,即係未親眼見過,會唔會只係你心裡覺得係某啲嘢咋?畢竟「疑心生暗鬼」吧!

珍珠宮

開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 18-12-6 17:12
係, 這個亦係關鍵, 我從未見過, 只係感覺到, 所以我之後都唔會主動同人講, 免得比人話我膽小, 心理作用等. ...

我唔係話唔信有靈體,我親眼見過,甚至有交流過嘅都有。我細個時住鄉郊地方,冇街燈,行夜路要靠電筒照明,但眼睛漸漸適應,基本上有月光嘅晚上都唔需要照明了!猶記得山上多山墳,有時大水會將墓碑甚至屍體,枯骨...等等沖落山,我哋會索性用墓碑嘅花崗石鋪路,所以每日都係踏住墓碑來回屋企。

真正嘅靈體望上去同真人相差無幾,一樣有色有相,只係顏色比活人黯淡遍灰,眼肚通常發黑眼神空洞...望人經常都有一副恐懼嘅表情。我從小到大善嘅惡嘅都見過了,大部份都不足為懼,只係有啲會比較「貪玩」,所以CHING若然你真係成日講「要搞就搞你」,終有一日會求仁得仁的,切記!

首頁

尾頁

跳至