呢份pt 人工低嗎?(又有第二份工的煩惱)

IamDirector
|

第二份又係保險PT 半日秘書 (舊同事urgent叫我幫手)
做admin / 出proposal / 處理agent既expenses(簡單會計)/ 出街入數 / 陪客人去銀行開戶、診所驗身/ 處理客人查詢 / 不定期星期六要ot 協助理客人處理事務 /7x 24 小時stand by reply WeChat

$70/hr, location 遠,來回最少2個鐘,車費大約$33

*返咗3日 (Fri /Sat/Mon)都好忙咁 (返工同放工),放工去學校接放學,跟買餸煮教功課。唉,係咪揾份$50-60/hr ,又近d 既好d 呢?

第1份已經推咗 (不用再討論)
最近有份PT ,做agent秘書,要幫個agent 處理admin / 出proposal / 出街入數 / 接待客人,仲要每日同佢洗杯執房,但時薪$45,好似低d
water_ma
|

Edelweiss88
|
IamDirector 發表於 18-11-27 00:04
最近有份PT ,做agent秘書,要幫個agent 處理admin / 出proposal / 出街入數 / 接待客人,仲要每日同佢洗杯 ...

視乎係邊頭返工,如果近屋企都可以接受,如果遠嘅就真係低咗

同埋每日返幾多個鐘
ava_va
|

appledai
|
太低。
究竟我是誰
|
IamDirector 發表於 18-11-27 00:04
最近有份PT ,做agent秘書,要幫個agent 處理admin / 出proposal / 出街入數 / 接待客人,仲要每日同佢洗杯 ...

weiwei6686
|
超級低
water_ma
|
你上勞仔望下先啦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sunnygirl
|
好低
IamDirector
|
Edelweiss88 發表於 18-11-27 00:06
視乎係邊頭返工,如果近屋企都可以接受,如果遠嘅就真係低咗

同埋每日返幾多個鐘

location 好方便,我只做上午,仲考慮緊。要洗埋杯就真係唔想,隔離舖,家務助理都100/hr up
IamDirector
|
water_ma 發表於 18-11-27 00:11
你上勞仔望下先啦

thanks, 佢話一個月後表現滿意,就加到$50/hr
小鳯
|

water_ma
|
IamDirector 發表於 18-11-27 00:35
location 好方便,我只做上午,仲考慮緊。要洗埋杯就真係唔想,隔離舖,家務助理都100/hr up
...

$45 x 4小時 x 22日
一個月$4000都無
wy_yen
|
IamDirector 發表於 18-11-27 00:35
...

冇得同家務助理比吧。。。家務助理冇得停辛苦好多wor
SuperChanB
|

chowqv
|
如果可以 home office,就可接受。
loolooloo
|
超級低
dreamboy_man
|
今天見旺角m記都52蚊1個鐘
blythe
|
低,去勞工處搵仲高些。
kamiu0090
|
低呀,唔會做