大肚 搞到成面暗瘡 紅紅腫腫

siuballball
|
以前都有,但間唔時一粒半粒,而家成塊面都係 一炸咁出 又紅又腫,心情跌到落谷底,又乜都唔敢搽....唉 有無jm有解決辦法?
karen04
|
siuballball 發表於 18-11-27 12:11
以前都有,但間唔時一粒半粒,而家成塊面都係 一炸咁出 又紅又腫,心情跌到落谷底,又乜都唔敢搽....唉 有 ...

你而家幾多個月呀?我陀BB時頭三個月都係咁,之後慢慢無生了。
sophialihk
|
siuballball 發表於 18-11-27 12:11
以前都有,但間唔時一粒半粒,而家成塊面都係 一炸咁出 又紅又腫,心情跌到落谷底,又乜都唔敢搽....唉 有 ...

確實咩都唔搽得! 保持心情輕鬆開朗喔...欣賞這正正是母愛的偉大! 支持你!
李露眉
|
我都係,失控
下巴勁多

生完要黎左m先得

hormos失調
全心全意
|

而家幾個月?我開頭都係咁。好樣衰,過幾個月會好d . 注意清潔及補濕
siuballball
|
karen04 發表於 18-11-27 12:18
你而家幾多個月呀?我陀BB時頭三個月都係咁,之後慢慢無生了。

10周咋.....我生到都唔想照鏡望到自己....
係咪3個月就開始無?
我無嘔無剩 係生暗瘡令我好抓狂
crystal媽咪
|

係咪陀男仔呀
mablelee602
|
我都係狂生暗瘡, 基本上係每曰必生一粒 我而家21週喇!真係唔想照鏡望自己!
aprilbaby04
|
我陀囡生好多瘡瘡又敏感,陀囝之前原本有荷爾蒙失調,成面都暗瘡,陀囝到中期塊面開始靚,生完連荷爾蒙失調都無埋,好快無事,加油
甜甜兒
|

我都係咁,但又無影響心情
BB健康就夠
克洛怡
|
我當年陀我個仔同女一樣都係全程爛面 ,真係冇得搞。要生完先好返~
秋天與楓葉
|
李露眉 發表於 18-11-27 12:55
我都係,失控
下巴勁多

我掉轉
未有bb前下巴狂爆瘡
有咗bb就無事
生完一排下巴又嚟爆瘡
zola
|
我果時都係咁,仲要個鼻勁大,成隻聖誕鹿咁!到生完先無事。
lilysun123
|

做facial,但吾可以做機facial, 要人手個 d.
biancaho7
|

我果時面,頸,心口都有
我無理呀
都係hormone 影響
唔駛擔心
生完會好返晒靚返架喇
dingkulababy
|

我果時陀我個仔都係。頭兩三個月個額係咁爆。之後頂唔順。一星期兩次用泥mask深層清潔。每晚用c字頭洗面機洗面。用花水fu額頭。終於好返9成。
所以可能要做多d清潔就會好d
wewanwan
|
做媽媽真係好偉大
wewanwan
|
zola 發表於 18-11-27 14:54
我果時都係咁,仲要個鼻勁大,成隻聖誕鹿咁!到生完先無事。

對唔住,你形容得好生動,我忍唔住笑左
fionach
|

我都係,之前第一胎就全身出診但塊面滑到不得了。今胎成塊面都係,心情跌到落穀底