親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

bebeching 發表於 19-1-6 02:02
我係咪揾“高速地下街“就可以係網度揾到資料同地址?
yes,如果坐地鐵,高速巴士客運站

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

bebeching 發表於 19-1-6 02:05
首爾大公園除咗依兩樣嘢玩仲有無韓他嘢睇?我個兩個應該唔會玩機動遊戲
所以我都諗緊大公園去唔去好
...

有動物園,另外購票入場,我們不夠時間,無去

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

bebeching 發表於 19-1-6 02:26
我見有隻係門票+景點直通巴士要$3xx,為返會貴d,你知唔知分別係邊度?點解依款會貴d嘅?
...

我坐$77,由東大門去到愛寶穿梭車站,然後自行坐免費穿梭車,幾分鐘到愛寶門口。
可能貴車直達愛寶,妳問下klook吧。

大宅

威大嬸 發表於 19-1-6 08:12
我坐$77,由東大門去到愛寶穿梭車站,然後自行坐免費穿梭車,幾分鐘到愛寶門口。
可能貴車直達愛寶,妳問 ...

唔該唒你呀

男爵府

回覆樓主:

請問大家年三十去馬場洞食韓牛唔知有無開呢?同埋初一兩個大人應該報咩一日團好,或者有乜地方好去呢?thx

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

可兒222 發表於 19-1-8 03:06
請問大家年三十去馬場洞食韓牛唔知有無開呢?同埋初一兩個大人應該報咩一日團好,或者有乜地方好去呢?thx
...
團:可以去睇下Klook, travelfever有咩啱,但新年好快滿 係訂就要快手。

大宅

可兒222 發表於 19-1-8 03:06
...

馬場洞落咗地鐵後係咪都要後十幾分鐘先到?

子爵府

bebeching 發表於 19-1-8 16:29
馬場洞落咗地鐵後係咪都要後十幾分鐘先到?

係,要行十幾分鐘

大宅

ruby_sek 發表於 18-12-21 19:19
我31/1-6/2 兩大一小(8歳)午機去晚機返
Day1 晚上到仁川,去洒店(南大門)、晚餐
Day2 南大門巿場、高速 ...

day3你去完玩具街再去通仁市場近嗎?
定廣藏市場?謝謝

男爵府

回覆 bebeching 的帖子

都近的,昌信玩具街在東大門(128)4號出口廣藏市埸在隔一個站鐘路5街站(129)7/8號出口
通仁市場在景福宮站(327)2號出口,可以去埋土俗村人篸雞

男爵府

請問:
1) 除咗信昌洞文具街,首爾有什麼賣玩具的地方?(初五之後,不需要平價,是否樂天百貨這些?)
2) 馬場洞韓牛,星期日的營業時間是什麼?
3) 汗蒸幕是否不適合小朋友(8歲男)
4) 1600機到,1300機返,都係去(東大門,明泂,弘大,首爾站,洪川大明day tour),住明洞樂天還是弘大L7樂天好?
謝 ~

大宅

回覆樓主:

我諗住coex水族館玩,去完後有咩地方好介紹?thanks

大宅

我plan緊行程

Day 1 韓牛, 高速地下街 + 樂天超市
Day 2 南怡島 one day tour
Day 3 Everland + 汗蒸幕
Day 4 海產市場+梨大+弘大
Day 5 明洞 + 樂天超市

大宅

請問各位jm有無明洞附近, 交通方便的酒店推介, 因為3人行, 但好多房也full了, 謝謝

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

55104035 發表於 19-1-15 11:01

請問各位jm有無明洞附近, 交通方便的酒店推介, 因為3人行, 但好多房也full了, 謝謝 ...

lorsir?
放下自在

大宅

55104035 發表於 19-1-15 11:01

請問各位jm有無明洞附近, 交通方便的酒店推介, 因為3人行, 但好多房也full了, 謝謝 ...

Nine Tree 2
Royal Hotel (明洞邊)
Crown Plaza (Lotte young 後)

大宅

55104035 發表於 19-1-15 10:55

我plan緊行程

樂天超市你去邊間?會近明洞?

大宅

回覆樓主:

感謝大家意見,我總括大約plan嘅行程
day1晏晝落機放好行程就全日只係明洞行街
day2 愛寶
day3 弘大,梨大,新村,周圍行,依日仲係紅日,本身想去玩具街個邊,但要初四先開
day4 coex水族館,樂天世界
day 5 南大門(如果啱路先去),玩具街,東大門,廣藏市場
day 6 夜晚8點幾機,拖住d行李,又湊兩個細,所以都係弘大行下就算(我住弘大)

大宅

回覆樓主:

想問我咁嘅行程得唔得?9歲同4歲小朋友,所以唔敢行程太密,因我初一開始去,初三唔知有咩好去處,問過初四唔係紅日先會正常返。
day 6 我住弘大,夜晚8點半機,係咪留返係弘大好?
愛寶會去klook買車飛+入埸飛,個paln係10:30到愛寶,19:30要走,想問會夠時間玩?我想玩埋入面個雪橇埸。
請大家再教下我,唔該唒

大宅

bebeching 發表於 19-1-16 10:21
感謝大家意見,我總括大約plan嘅行程
day1晏晝落機放好行程就全日只係明洞行街
day2 愛寶
太多行街了, 一來2個小朋友會好悶, 成日叫走, 二來好凍, 整日室外會好辛苦.
會唔會考慮去JOIN一天團? 可以滑雪, 摘士多啤梨之類.

我2個小朋友同你2個差不多年紀, 我只夠膽全排室內. 我其中四日係去滑雪渡假村, 有水上樂園, 保齡球...ETC.
我都係夜晚8點機走, 住弘大. 如果唔係星期日, 你係咪坐大韓, 韓亞? 我建議你酒店CHECK OUT後, 坐機鐵去首爾站CHECK IN, 寄埋行李, 輕輕鬆鬆咁去行首爾站的LOTTE MART, HEA完早少少入機場, 食埋飯, 上機.

首頁

尾頁

跳至