親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

happykk 發表於 18-11-29 16:05
未試過
我揀平昌因為想釣冰魚同埋落雪機會大D

我見到有一日團釣魚+其他地方,你自己搭車去?

男爵府

bebeching 發表於 18-11-29 16:05
如果coex或者大型嘅玩樂地方應該唔會受新年影響唔開㗎可?

樂天我估玩大半日,因為排隊時間都唔少
我check過上年新年有開

Coex新年開唔開我唔肯定,但我估大機會開呀

大宅

sinpop 發表於 18-11-29 16:10

thanks
原來新年都有機會鋪頭唔開,咁要pain清楚先

子爵府

bebeching 發表於 18-11-29 16:08
我見到有一日團釣魚+其他地方,你自己搭車去?

係,平昌滑雪場酒店住3晚

大宅

sinpop 發表於 18-11-29 16:10

我兩個小朋友仲細,機動遊戲應該唔會玩
都係同佢地行下睇下嘢

大宅

happykk 發表於 18-11-29 16:05
未試過
我揀平昌因為想釣冰魚同埋落雪機會大D

-18度你地係著咩戰衣

大宅

回覆樓主:

我諗緊join唔join依兩個其中一個
有無人去過??

子爵府

bebeching 發表於 18-11-29 16:16
-18度你地係著咩戰衣

冷帽,冷手套,頸巾,淘宝雪地靴,厚毛圈襪,
上身: 打底衫+薄T+抓毛T/冷衫+羽絨褸,
下身: 打底褲+燈心絨褲/牛仔褲

落雪前1日最凍因為好大風,反而落雪冇咁凍

男爵府

年二十八出發, 都係度呢緊d行程, 想問年三十會否很困難搵位吃飯 ga? 需要 book 定位嗎? Thanks!!

男爵府

happykk 發表於 18-11-29 22:10
下身: 打底褲+燈心絨 ...

可否分享一下你對 "淘宝雪地靴" 呀? 貴嗎? Thanks!

大宅

happykk 發表於 18-11-29 22:10
下身: 打底褲+燈心絨 ...

死啦,我仲諗住著
u記防寒內衣+抓毛衛衣+ Columbia外套+u記防寒褲+牛仔褲+淘寶雪地靴
咁樣我成家應該會 凍死

大宅

winniepoon 發表於 18-11-29 22:31
年二十八出發, 都係度呢緊d行程, 想問年三十會否很困難搵位吃飯 ga? 需要 book 定位嗎? Thanks!! ...

我都諗緊周圍會唔會好多人,book定係咪安全d…

子爵府

bebeching 發表於 18-11-29 22:42
死啦,我仲諗住著
u記防寒內衣+抓毛衛衣+ Columbia外套+u記防寒褲+牛仔褲+淘寶雪地靴
咁樣我成家應該會 凍 ...

最重要出發前留意當地天氣,
帶D暖貼覺得凍即貼

薄T係預入室內,佢哋暖氣開到好勁!
頂唔順除淨薄T好睇過件底衫

子爵府

winniepoon 發表於 18-11-29 22:33
可否分享一下你對 "淘宝雪地靴" 呀? 貴嗎? Thanks!

【我在淘宝Lite发现了 冬季雪地靴女加绒加厚2018新款韩版百搭保暖棉鞋学生短筒平底靴子, 一起来看!】https://m.tb.cn/h.3Nt4UFL?sm=a3aa9f 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥VYxUblX39KO¥后咑閞(emoji)淘♂寳♀(emoji)

【我在淘宝Lite发现了 包邮韩版中筒纯色女雪地靴加厚保暖女棉靴防水防滑纯色平底女棉鞋, 一起来看!】https://m.tb.cn/h.3n1nH3k?sm=40a17a 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥E5vNblX3zYg¥后咑閞(emoji)淘♂寳♀(emoji)

子爵府

winniepoon 發表於 18-11-29 22:33

【我在淘宝Lite发现了 包邮冬季新品中筒镶钻纯色加厚保暖防滑防水女雪地棉靴女棉鞋, 一起来看!】https://m.tb.cn/h.3n1N8lb?sm=979215 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥WfsCblXeOqy¥后咑閞(emoji)淘♂寳♀(emoji)

【我在淘宝Lite发现了 冬季时尚新款男士低帮棉鞋户外工作登山保暖鞋加绒防滑扣滑雪靴, 一起来看!】https://m.tb.cn/h.3n1Narm?sm=389431 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥15BgblXVTgP¥后咑閞(emoji)淘♂寳♀(emoji)

珍珠宮

happykk 發表於 18-11-29 23:16
【我在淘宝Lite发现了 冬季雪地靴女加绒加厚2018新款韩版百搭保暖棉鞋学生短筒平底靴子, 一起来看!】https ...

謝謝分享,請問呢間d鞋ok?

珍珠宮

可以買呢 d 頸圈, 好好用

珍珠宮

bebeching 發表於 18-11-29 16:22
我諗緊join唔join依兩個其中一個
有無人去過??

斜坡車好玩, 但冬天玩會唔會凍左 d ?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

1213 發表於 18-11-30 09:51
斜坡車好玩, 但冬天玩會唔會凍左 d ?

我挑戰吓

railbike &滑坡車一齊嚟。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 18-11-30 09:53
我挑戰吓

railbike &滑坡車一齊嚟。

railbike 我唔驚呀, 有次玩到要除褸 ... XD

玩滑坡車可以帶埋滑雪眼罩, 咁凍吹住眼唔舒服

首頁
12345...16

尾頁

跳至