2019新年去首爾

yuyu.c
|
1213 發表於 18-11-30 09:58
railbike 我唔驚呀, 有次玩到要除褸 ... XD

玩滑坡車可以帶埋滑雪眼罩, 咁凍吹住眼唔舒 ...

咁帶太陽眼鏡啦,雪鏡有d搞笑
happykk
|
爸爸豬 發表於 18-11-30 07:58
謝謝分享,請問呢間d鞋ok?

好ok

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
happykk
|
1213 發表於 18-11-30 09:49
可以買呢 d 頸圈, 好好用

買咗比亞仔同c6
頸圈好用過頸巾

爸爸豬
|
happykk 發表於 18-11-30 12:05

好ok

有拉練好喎!方便著
爸爸豬
|
happykk 發表於 18-11-30 12:12
買咗比亞仔同c6
頸圈好用過頸巾

呢個我都需要買呀
爸爸豬
|
happykk 發表於 18-11-30 12:12
買咗比亞仔同c6
頸圈好用過頸巾

我喜歡呢個款,說男士都用得

RKJJ
|
初三起程(emoji)(emoji)‍♀️
想請教去南怡島,如果包車去,仲需唔需要搭船之類㗎?
謝謝!
kayen
|
RKJJ 發表於 18-11-30 13:21
初三起程(emoji)(emoji)‍♀️
想請教去南怡島,如果包車去,仲需唔需要搭船之類㗎?
謝謝!

要,南怡島係海島
RKJJ
|
kayen 發表於 18-11-30 14:15
要,南怡島係海島

I see...係咪即係好似長州南丫島咁,可以週圍睇風景,但又會些cafe餐廳休息。咁法國村同南怡島好近?我見D人會連住一齊去?
謝謝解答
kayen
|
RKJJ 發表於 18-11-30 14:38
I see...係咪即係好似長州南丫島咁,可以週圍睇風景,但又會些cafe餐廳休息。咁法國村同南怡島好近?我見D ...

係丫!有幾間餐廳,有散買紅豆包、腸仔等小吃,我冇去法國村,所以唔知,都係周圍影吓相咁
bebeching
|
1213 發表於 18-11-30 09:51
斜坡車好玩, 但冬天玩會唔會凍左 d ?

我都諗緊依個問題
bebeching
|
yuyu.c 發表於 18-11-30 09:53
我挑戰吓

railbike &滑坡車一齊嚟。

你跟一日團定自己去?
ShannaMaMa
|
回覆 happykk 的帖子

可給我 link 嗎 ? 謝謝!
yuyu.c
|
bebeching 發表於 18-11-30 16:13
你跟一日團定自己去?

我包車去。
happykk
|
ShannaMaMa 發表於 18-11-30 16:19
回覆 happykk 的帖子

可給我 link 嗎 ? 謝謝!

【我在淘宝Lite发现了 帽子男冬天毛线帽休闲学生棉帽男士秋冬季潮骑车保暖针织帽韩版, 一起来看!】https://m.tb.cn/h.3NxrtPa?sm=535ca7 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥CL1mbl53ZID¥后咑閞(emoji)淘♂寳♀(emoji)

【我在淘宝Lite发现了 帽子女冬天加绒加厚骑车防风保暖护耳秋冬季百搭韩版潮针织毛线, 一起来看!】https://m.tb.cn/h.3nbgsqx?sm=aad967 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥nkjObl53TsE¥后咑閞(emoji)淘♂寳♀(emoji)
|
bebeching 發表於 18-11-30 16:12
我都諗緊依個問題

你個細的得 4 歲 ... 如果之前去過咁凍地方都 ok 的就冇問題, 否則諗清楚好 d ...
bebeching
|
1213 發表於 18-11-30 17:36
你個細的得 4 歲 ... 如果之前去過咁凍地方都 ok 的就冇問題, 否則諗清楚好 d ...
...

雖然我兩個小朋友完全唔怕凍,但此終未試過韓國個邊嘅凍,我都驚驚地佢地,所以都要諗多d室內……
bebeching
|
1213 發表於 18-11-30 17:36
...

2月頭通常約多少度?
bebeching
|
happykk 發表於 18-11-29 23:10
最重要出發前留意當地天氣,
帶D暖貼覺得凍即貼

最怕就係室外同室內温差咁大
bebeching
|
1213 發表於 18-11-30 09:58
railbike 我唔驚呀, 有次玩到要除褸 ... XD

玩滑坡車可以帶埋滑雪眼罩, 咁凍吹住眼唔舒 ...

哎呀,我咩都有淘,就係無淘眼罩