皮膚顏色唔同.....

tinafung_
|
去陽光與海灘嘅地方旅行曬到皮膚甩皮,之後生返出黎嘅皮膚白左,同我本身皮膚嘅顏色有色差,有咩方法可以變返以前一樣呀?
aliceting
|
你應該係曬得太犀利搞到甩皮, 試下係個個位搽護膚品啦
sandymama101
|
之前去旅行曬完,隔左幾個月都仲見到兩截色..好想知點先可以快速美白
思澄爸爸
|
sandymama101 發表於 18-11-27 22:44
之前去旅行曬完,隔左幾個月都仲見到兩截色..好想知點先可以快速美白

之前係SNG 泳池曬到灼傷咁,又辣又慶,皮膚兩截色,早期塗Aloe, 不知不覺中但都超過一年先拍番兩隻色一樣
lawgabbi
|
回覆 tinafung_ 的帖子

冇搽防曬咩?
tinafung_
|
回覆 aliceting 的帖子

有無咩護膚品推薦呀咁?thanks
tinafung_
|
回覆 lawgabbi 的帖子

諗住落到水d防曬都甩晒啦,所以就無搽到
|
思澄爸爸 發表於 18-11-28 01:32
之前係SNG 泳池曬到灼傷咁,又辣又慶,皮膚兩截色,早期塗Aloe, 不知不覺中但都超過一年先拍番兩隻色一樣
...

如果係臉我就會去做laser...但手臂就好似有點貴
思澄爸爸
|
sandymama101 發表於 18-11-29 00:01
如果係臉我就會去做laser...但手臂就好似有點貴

曬到咁如果係面更不直做laser,除咗乾,可能會易出現反黑
aliceting
|
tinafung_ 發表於 18-11-28 13:46
回覆 aliceting 的帖子

有無咩護膚品推薦呀咁?thanks
曬完要急救皮膚呀, 用aloe gel or bio oil啦
cherryyuu
|
tinafung_ 發表於 18-11-28 13:47
回覆 lawgabbi 的帖子

諗住落到水d防曬都甩晒啦,所以就無搽到

真呀,d防曬一落水就甩哂
|
思澄爸爸 發表於 18-11-29 00:06
曬到咁如果係面更不直做laser,除咗乾,可能會易出現反黑

唔可以即刻打架...要等皮膚冷靜咗先打得..