想問下我老公之前果時入過沙咀懲教所..我仲可吾可以報警察

puiki12
|
老公之前20歲果時因為賣私煙比海關拉左入過沙咀懲教所( 少年監獄)...但佢妹妹今年考完海關 畢業已經做緊...如果我將來去考警察會吾會考吾到?吾該各位!
sukihazuki
|
可以,但唔好期望升職
puiki12
|
sukihazuki 發表於 18-11-27 18:11
可以,但唔好期望升職

明白 都吾錯啦
tttt709394
|
考警察唔係要查自己同老公三代咩?
lamwwjd
|
警察要查三代的,我細佬考警察,連我老公都要查
tsung
|
tttt709394 發表於 18-11-27 21:06
考警察唔係要查自己同老公三代咩?

好似要
crystal媽咪
|
puiki12 發表於 18-11-27 18:07
老公之前20歲果時因為賣私煙比海關拉左入過沙咀懲教所( 少年監獄)...但佢妹妹今年考完海關 畢業已經做緊. ...

要查三代,但係點解你妹妹收咗嘅?! 試下,但係唔好有太大期望
ayakaya
|
老公之前20歲果時因為賣私煙比海關拉左入過沙咀懲教所( 少年監獄)...但佢妹妹今年考完海關 畢業已經做緊. ...

海關應該查硬三代架wor,佢亞妹係唔係outsource果D contract工啊?定係正經海關,vetting有填三世書果隻?
angel.W
|
試下啦!
puiki12
|
ayakaya 發表於 18-11-27 22:37
海關應該查硬三代架wor,佢亞妹係唔係outsource果D contract工啊?定係正經海關,vetting有填三世書果隻? ...

真係海關嘅海關
cherrieloy
|

考警察好嚴

Joant
|
cherrieloy 發表於 18-11-27 23:05

考警察好嚴

識人犯過事都做到 仲有因為呢個特殊背景有得去見d高級
ayakaya
|
puiki12 發表於 18-11-27 23:01
真係海關嘅海關

咦,冇理由wor。唔通你老公瀨嘢果陣時未夠18,根本冇留到案底?

但as long as佢亞妹得,你真係可以試下!照計你哋嘅situation係一樣架!
puiki12
|
ayakaya 發表於 18-11-27 23:14

咦,冇理由wor。唔通你老公瀨嘢果陣時未夠18,根本冇留到 ...

佢妹話報海關吾洗報家人...而至於老公嘅案底 因為係只係受沙咀 出返嚟3年冇犯事 係吾知會隱藏定取消案底...所以吾知 關唔關事
puiki12
|
Joant 發表於 18-11-27 23:07
識人犯過事都做到 仲有因為呢個特殊背景有得去見d高級

希望考到啦我
小尚
|

警察係嚴啲㗎
我諗你 背竟 都過唔到
maymay88
|
樓主幾多歲?考女警年紀太大同結左婚,都有d難度喎
c.vieri
|
朋友同啊哥當年考,但因為細佬曾犯事有案底,最後考唔到
ava_va
|
maymay88 發表於 18-11-28 01:09
樓主幾多歲?考女警年紀太大同結左婚,都有d難度喎

我都覺可能反而呢點影響大d
光頭仔個仔
|
請問你之前老公20歲時即係幾多年前?條例會唔會唔同現在?