有無人食過酵素減肥

nonow
|
我見日本好興用酵素減肥,清腸胃通便之餘,仲促進消化吸收,有無人試過?係咪work?
奶油Creamy
|
如果真係含酵素成分咪work,但好多都唔知有咩成分,有啲仲落左瀉藥,等你食完痾餐死,咪以為有用
vanalie
|
好似唔止日本,台灣都好興,我之前去旅行都見到好多,仲買左幾盒有拎獎,有實證既試下,有隻我覺得幾好,前幾日係萬0仲見到做緊特價,平過我係台灣買
bonbonlush
|
回覆 vanalie 的帖子

咩牌子比較好?
chloe666
|
vanalie 發表於 18-11-27 21:09
好似唔止日本,台灣都好興,我之前去旅行都見到好多,仲買左幾盒有拎獎,有實證既試下,有隻我覺得幾好,前 ...

請問係邊隻 ?
抺茶雪糕
|
食咗年幾真係幾好,病痛少咗,朋友食咗就解決咗腸胃便秘問題,如果經常飲酒食又可以幫到解酒
jessica~pong
|
好似唔止日本,台灣都好興,我之前去旅行都見到好多,仲買左幾盒有拎獎,有實證既試下,有隻我覺得幾好,前 ...

pls pm , tks
sstepphanie
|
唔好太依賴,會好容易反彈,不過如果便秘/多毒素都幾有用~
jac.m
|

你食完有瘦到?

fayfei
|
我之前食過酵素啫喱但我純粹當小食咁食,食完好似腸胃好左
sophialihk
|
fayfei 發表於 18-11-28 19:27
我之前食過酵素啫喱但我純粹當小食咁食,食完好似腸胃好左

TR?
nonow
|
奶油Creamy 發表於 18-11-27 19:11
如果真係含酵素成分咪work,但好多都唔知有咩成分,有啲仲落左瀉藥,等你食完痾餐死,咪以為有用 ...

咁我都會研究下唔會亂買既
nonow
|

邊隻牌子?
kaman_wong
|
你可以試下呢隻,我自己都有食開,暫時食左4個月,減左15磅(P.S. 我冇做過運動)

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22013201
vanalie
|
nonow 發表於 18-11-28 21:21
邊隻牌子?

叫夜食酵素,係台灣好hit,好似近排先引入香港,襯萬0有特價買盒試下囉,食過其他都痾得太勁,呢隻唔會
SpiderWeb
|
我都有食開酵素,食完覺得健康好左,亦都有去多左廁所,見佢FB話30號開始做85折優惠!不妨一試啊
蘑菇
|
SpiderWeb 發表於 18-11-29 14:53
我都有食開酵素,食完覺得健康好左,亦都有去多左廁所,見佢FB話30號開始做85折優惠!不妨一試啊 ...

你食邊隻呀?
kyingyoyo
|
SpiderWeb 發表於 18-11-29 14:53
我都有食開酵素,食完覺得健康好左,亦都有去多左廁所,見佢FB話30號開始做85折優惠!不妨一試啊 ...

請問可pm牌子嗎
chuballball
|
humor48
|
抺茶雪糕 發表於 18-11-28 09:22
食咗年幾真係幾好,病痛少咗,朋友食咗就解決咗腸胃便秘問題,如果經常飲酒食又可以幫到解酒
...

想知邊隻啊