論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都想搵個位呻下呀!!!!

我12月10日簽,1月9日收入境認收申請通知書,我1月21日問到agent 拎到個 ref no 自己上網一check 已經批左(但網頁睇唔到批嘅日期,可能早啲),仲要我主動同agent 講visa 今日已批佢先知道,我叫佢快D搞OEC, 佢當時覆我 "因菲劳務部2018,12月更換軟件提升電腦能力,有出错。比以前稍耐。以前6 to 10 日ok,现需多些時間。"

一個月後即2月中我再問佢, 個大叔應該思覺失調, 又用同一點什麼系統問題覆我, 又仲話未批OEC唔知幾時批😫 我爆佢唔好再講呢D廢話, 過左成個月仲系統問題, 當我傻的嗎?!

呢幾日我開始對佢唔客氣, 日日煩住佢, 佢尋日覆我今日姐姐去比錢, 比完錢就入紙申請 OEC.....頂佢, 之前成個月覆我個D都係廢話 !!!!! 我宜家仲追緊佢姐姐今日比哂錢未!!!!! 唉. 好怕又有新問題覆我.......

別墅

kysuen 發表於 19-2-19 14:30

我12月10日簽,1月9日收入境認收申請通知書,我1月21日問到agent 拎到個 ref no ...

都唔明啲agent 係要講大話?

大宅

kysuen 發表於 19-2-19 14:30

我12月10日簽,1月9日收入境認收申請通知書,我1月21日問到agent 拎到個 ref no ...

下,之前我個agent 係出左OEC 先話姐姐無錢比,唔訂機票住。我硬係覺得d agent 講大話我9月尾簽約,今日終於接到姐姐,阿彌陀佛q

大宅

Harriethung 發表於 19-2-19 19:25
都唔明啲agent 係要講大話?

係wo講少句大話會死咁

別墅

waiwai_29 發表於 19-2-19 23:56
下,之前我個agent 係出左OEC 先話姐姐無錢比,唔訂機票住。我硬係覺得d agent 講大話 ...

恭喜恭喜,新姐姐如何?

複式洋房

係囉!個個客追佢地, 佢地似係CHECK 都唔 CHECK 就答D官腔野HEA下人先.
擺明咩都冇CHECK 過亂UP. 所以都唔會記得自己之前用過咩藉口....

尋日AGENT 覆我姐姐比哂錢 (希望係真!) 佢話今日加快申請 OEC, 我見D谷講可以好快2日都搞掂左 (我AGENT 講4-8日先批到), 我好想今個星期尾有消息呀!!!! 好想下星期出到機票, 好驚機票價錢又成為另一阻礙!!!

我問AGENT 姐姐仲有冇菲律賓個邊D手續未SETTLE, 如菲驗身, 佢死都唔答我問題.......好煩. AGENT問題天天都多.

複式洋房

回覆 Harriethung 的帖子

佢講哂大話, 都仲要求我體諒佢覆唔到期比我. 仲表現到好無奈. 我就真係無奈.

複式洋房

回覆 waiwai_29 的帖子

真係唔知邊個AGENT 先可靠........你姐姐到手, 恭喜你. 希望姐姐正正常常....乖乖地~

大宅

Harriethung 發表於 19-2-20 10:58
恭喜恭喜,新姐姐如何?

對答好正常,都好主動幫手做野呀,見我行開左ge 話,又主動去睇住d 小朋友同佢地玩,希望keep 住你個姐姐係咪都唔錯?

大宅

kysuen 發表於 19-2-20 11:32
係囉!個個客追佢地, 佢地似係CHECK 都唔 CHECK 就答D官腔野HEA下人先.
擺明咩都冇CHECK 過亂UP. 所以都唔 ...

OEC 都有有得加快?不過應該回落la d 機票,希望你姐姐快d 到埗呀仲有生生性性

別墅

waiwai_29 發表於 19-2-20 14:59
對答好正常,都好主動幫手做野呀,見我行開左ge 話,又主動去睇住d 小朋友同佢地玩,希望keep 住你 ...

我果個好okay 呀,黎左五星期,上哂手了,有少甩漏的,但我唔鐘意見到有問題就即刻出聲,除非好嚴重或是危險。我打算遲少少同佢review 下,希望佢完全做到我想要的要求。佢煮野食超好味,呢樣係bonus! 但佢超細食,我買比第一位大食姐姐一星期的食物份量,新姐姐三個星都食唔哂。我最like 係佢時時都好好笑容,搞到我都唔好意思唔笑住對她。
我打算佢滿三個月會比零食錢佢。

大宅

Harriethung 發表於 19-2-20 17:56
我果個好okay 呀,黎左五星期,上哂手了,有少甩漏的,但我唔鐘意見到有問題就即刻出聲,除非好嚴重或是危 ...

咁就好喇煮野食好味真係正,我都要試下姐姐手勢先

別墅

waiwai_29 發表於 19-2-20 19:05
咁就好喇煮野食好味真係正,我都要試下姐姐手勢先

首頁

尾頁

跳至