唔知乾定老,額頭多左皺紋

kaytsangtst
|
唔知係天氣轉乾定係我年紀大,我發現額頭多左d皺紋,搽抗皺霜係咪真係有效?好肉酸呀!
lawgabbi
|
回覆 kaytsangtst 的帖子

咩年紀?? 女人25歲之後會流失膠原蛋白, 皺紋會增多
cnc
|
我都想知搽咩可減淡?
Babyhappppy
|
Me too
kaytsangtst
|
lawgabbi 發表於 18-11-28 13:33
回覆 kaytsangtst 的帖子

咩年紀?? 女人25歲之後會流失膠原蛋白, 皺紋會增多
好灰,我已經30+
rachelll_
|
我試過C字頭日本隻抗皺,都ok,不過潤左啲
IloveJJ
|
kaytsangtst 發表於 18-11-29 12:04
好灰,我已經30+

咁應該係乾啦!我43額頭都唔係好覺紋啫!
meex2
|
kaytsangtst 發表於 18-11-28 11:11
唔知係天氣轉乾定係我年紀大,我發現額頭多左d皺紋,搽抗皺霜係咪真係有效?好肉酸呀! ...

Same here. Anyone plz help.
Wendy1017
|
我40+, 前排都發現額頭多左d細紋, 趁未加深即時敷多D mask, 同埋之前見有人教搽眼霜時搽埋額頭, 因眼霜通常有去紋功效, 有d人會搽埋法令紋, 但我冇法令紋所以只係搽埋額頭, keep住做左幾個月有改善。
LeBlue    發表於 18-11-29 16:56
LeBlue
|
係呀....之前有個美容師都係咁教我,
EYE CREAM茶埋落法令紋位,好似有D用
樓主不妨試下

我反而想問下有無收緊下巴的CREAM介紹?
40+下巴位鬆了很多
做RF機只可以KEEP到1星期,唉~~~
kit2004
|
呢排天氣乾
kit2004
|
LeBlue 發表於 18-11-29 16:50
係呀....之前有個美容師都係咁教我,
EYE CREAM茶埋落法令紋位,好似有D用
樓主不妨試下

仲做rf甘舊式.

做hifu啦.
cherryyuu
|
Pola有隻抗皺.評價好似幾好.你可以試試既
sandymama101
|
會唔會係兩樣都係?去做機囉..rf hifu都得..
晴雯
|
試下用Endocare蝸牛精華。
mingmi33
|
其實bump返脹d皮膚就得,我有一排飲膠原蛋白都唔係好見效,反而飲王x滴雞精,效果出奇咁好,連法令紋都淺左,各位jm都可以考慮下
kaytsangtst
|
mingmi33 發表於 18-11-30 09:23
其實bump返脹d皮膚就得,我有一排飲膠原蛋白都唔係好見效,反而飲王x滴雞精,效果出奇咁好,連法令紋都淺左 ...
咦,我又冇諗過喎,好,又試下先
bonningng
|
用過d抗皺霜都麻麻地有用~ 我個fd做美容, 佢講過佢有用bio oil, jm都可以試下
candy328hk
|
mingmi33 發表於 18-11-30 09:23
其實bump返脹d皮膚就得,我有一排飲膠原蛋白都唔係好見效,反而飲王x滴雞精,效果出奇咁好,連法令紋都淺左 ...

要日日都飲?你大概飲咗幾耐見到效果?thx