想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

<<長篇純呻文>> 又唔可以同朋友講, 就算講出嚟佢地都唔識有咩方法解決, 所以想借呢個平台嚟呻下, 就算無共鳴, 但起碼大家都為生B而努力付出, 所以呢到既JM都好明白對方

是咁的, 由7月開始我地就為繁衍後代而努力, 因為我都進入高齡了, 而老公都大我好多, 所以心急係在所難免! 由呢方面既零知識到而家都叫略懂一二, 做多左research先完全明白及感受到能夠成功懷孕原來係一件咁難既事。一開始我有睇中醫調理, 醫師話我宮寒難有孕, 自己知自己事, 之前種下既因係要還既, 因為我以前喪飲凍野, 朝朝一杯凍檸茶是必然的事, 而家知死喇, 所以我飲中藥期間好聽話咁戒口, 所有冰野, 凍飲, 生冷野全部戒晒...飲左1個月中藥調理醫師話有改善, 無咁寒了!

另外, 我亦有用風筒暖宮, 熱水浸腳, 自己做艾灸, 去蒸身等等既方法...再用埋紅D check排卵期!! 雖然只係努力短短4個月, 但每次M come時都會有種失落感!!

我真係有努力去調理好自己, 每次既失敗都覺得問題在於自己, 怪自己個身體差, 但最近發現無論自己幾努力都好, 另一半既能力上都係一個問題!!
有次進入排卵期, 打算同老公第日DD時, 佢病左 我果下真係有D埋怨佢, 咁多日唔病偏偏要揀正呢日嚟病, 我明白病係控制唔到, 但果下我真係有D燥左!! 1個月只得1次機會, 咁就無左, 又浪費左1個月了~~ 不過我都安慰自己, 當比多D時間自己調理囉!!

最近我先發覺老公原來唔識男上女下姿勢, 佢入左後完全唔知點郁, 你唔識我梗加唔識啦大佬!! 因為之前我地都係女上男下, 佢喺下面又好識郁架喎, 但就係唔知點解男上時佢唔識點做另一問題係, 佢入左去之後因為唔識點郁而軟左, 乜做做下都會軟既咩?? 我好想幫佢解決呢方面既問題, 但真係唔知點做

我絕對無怪佢之意, 而家只想搵方法解決, 同埋真係好想好想快D有BB!! 呻完~~

別墅

金菇子 發表於 18-11-28 15:39
又唔可以同朋友講, 就算講出嚟佢地都唔識有咩方法解決, 所以想借呢個平台嚟呻下, 就算無共鳴, 但起碼大家 ...

身同感受吖,我老公有性功能障礙,都成年幾2年啦,佢其實都有做運動,但係都係無改善,我依家都唔敢成日話佢,驚佢又話我俾壓力佢

別墅

Lingshing 發表於 18-11-28 15:50
身同感受吖,我老公有性功能障礙,都成年幾2年啦,佢其實都有做運動,但係都係無改善,我依家都唔敢成日話 ...

佢都keep住有做運動架, 但就係唔知點解會咁, 有時暗示叫佢正視下呢個問題, 但佢每次都係話自己攰姐! 無諗過去睇下醫生...可能呢方面對男人嚟講難以啓齒啦! 我都體諒既

男爵府

2018復活節勳章

回覆 金菇子 的帖子

我老公返 shift, 好多時我排卵呢D重要時期佢就要返夜.........

別墅

claudiaman_86 發表於 18-11-28 15:57
回覆 金菇子 的帖子

我老公返 shift, 好多時我排卵呢D重要時期佢就要返夜......... ...

雖然佢唔係返shift, 但有時weekend或紅假佢公司都有額外既job要做, 無左成日之餘返到嚟又話攰!! 咁唔洗做啦...單細胞繁殖啦不如有時真係諗起都激氣

男爵府

2018復活節勳章

回覆 金菇子 的帖子

完全明白~ 有時.....有D野, 真係要天時地理人和, 仲難過中 六合彩

大宅

其實咩姿勢都無咩問題...最緊要完到事~!!

水晶宮

睇到"男上女下"....但呢個應該係天生,,
點會唔識...
咁即做愛永遠都係女上男下????

你有無check 過紅d?
或者抽血驗下?
仲有老公丁丁

別墅

Magicpian 發表於 18-11-28 16:16
其實咩姿勢都無咩問題...最緊要完到事~!!

因為某D姿勢可以幫虫虫更容易進入子宮以增加懷孕機會, 所以呢幾次都想男上, 我以為呢D係基本招式, 所以唔會覺得佢唔識!! 當然我最後無強求喇, 之後用返女上男下就完到事了而家只希望嚟緊D M唔好嚟搵我啦~~

別墅

李露眉 發表於 18-11-28 16:46
睇到"男上女下"....但呢個應該係天生,,
點會唔識...
咁即做愛永遠都係女上男下????

我初初心入面都有問呢個問題 "點會唔識? 唔係天生就識呢個pose既咩?"
我已經第3個月用紅D了, 第1個月深粗時佢病左, 錯失機會, 因為食左藥, 所以深粗之後2日都無體力了。
第2個月深粗時佢要返工, 當然我地有轉淺時做!
今次第3個月又係深粗時無做 但呢個星期隔日做左, 所以睇下有冇機會囉!!

我地有做婚前檢查的, 所有野都正常

水晶宮

金菇子 發表於 18-11-28 16:53
我初初心入面都有問呢個問題 "點會唔識? 唔係天生就識呢個pose既咩?"
我已經第3個月用紅D了, 第1個月深粗 ...

差d 緣份.
加油

大宅

金菇子 發表於 18-11-28 16:53
我已經第3個月用紅D了, 第1個月深粗 ...
真係唔係天生就一定識架,無睇過又無學校教嘅

我建議你唔好將呢件事變成任務先,你自己都要放鬆,保健功夫做足,但行房唔一定留到排卵期先做。平時多啲行埋(一星期1-2次),熟悉一下對方嘅生理心理反應,到真係果幾日果陣,更得心應手

別墅

xela 發表於 18-11-28 17:09
真係唔係天生就一定識架,無睇過又無學校教嘅

我建議你唔好將呢件事變成任務先,你自己都要放鬆, ...

我知道呀, 但無期望就無可能了! 唯有逼自己唔好諗幾時先有囉, 但都會繼續每月用紅D check的

大宅

金菇子 發表於 18-11-28 17:19
我知道呀, 但無期望就無可能了! 唯有逼自己唔好諗幾時先有囉, 但都會繼續每月用紅D check的
我都明你心情,果時都同太太努力左18個月先得。
每個月都失望一次,係幾灰。

別墅

xela 發表於 18-11-28 17:25
我都明你心情,果時都同太太努力左18個月先得。
每個月都失望一次,係幾灰。

請問最後都係自然懷孕嗎?

大宅

金菇子 發表於 18-11-28 17:40
請問最後都係自然懷孕嗎?
係呀,好好彩咁自然有左

大宅

金菇子 發表於 18-11-28 15:39
又唔可以同朋友講, 就算講出嚟佢地都唔識有咩方法解決, 所以想借呢個平台嚟呻下, 就算無共鳴, 但起碼大家 ...

明你感受,但生仔真係急唔㗇,越急越難有。
我嗰陣計哂日子,做完墊高 乜乜物物 都做過,都無料到。
到我放棄哂認定自己無仔生,決定以後二人世界,就喺我買完歐州機票無耐,就忽然中左!計番日子嗰日明明唔係exactly 排卵期!

子爵府

回覆 金菇子 的帖子

婚前檢查係咪家計會個類,好流,如果高齡又要同時間競賽,不妨再深入啲檢查吓,包括照輸卵管,再驗精子質素,你的卵子存量等等

大宅

我都係高齡, 大仔1歲幾, 想生第二個, 7月想開始, 老公就叫我停工食葉酸先, 8月有尿道炎, 9月陰道炎,10月我自己驚生咗湊唔掂冇咁進取, 11月諗通咗真係想要, 好努力咁食supplement, 戒咖啡, 燉花膠, 飲黑豆水,但係 c6 晚晚顧住打機,推3推4, 我真係好嬲好嬲。C6冇努力過, 只係我自己一個人咁辛苦, 嬲到喊咗幾次。timing 真係好重要, 唯有安慰自己第二胎嘅緣分仲未到…

水晶宮

Sikimy 發表於 18-11-29 11:48
我都係高齡, 大仔1歲幾, 想生第二個, 7月想開始, 老公就叫我停工食葉酸先, 8月有尿道炎, 9月陰道炎, ...

我半年先成功,一係唔得閒,一係老公加班,一係我感冒

我覺得整定

首頁

尾頁

跳至