美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Maxki 發表於 18-12-1 14:15
我好幾年前用過valmont 唔覺好特別,不過係滋潤嘅但我之後冇回購。相比之下LP我覺得有效果,乾紋細紋少左 ...

我多數英國網購和在外國機場duty free 買,sample 多些,為起6折

大宅

wonglwy 發表於 18-12-1 15:12
我多數英國網購和在外國機場duty free 買,sample 多些,為起6折

請問邊個英國網平?

大宅

I_luv_jetso 發表於 18-12-1 16:50
請問邊個英國網平?

Selfridges

男爵府

jasongf 發表於 18-12-1 13:39
3mins peel我都想試, 但ba話我容易敏感, 5好咼, 請問幾錢, 有咩效果

我上網買1600, 用完超級滑,毛孔細左,化妝會貼d, 同埋佢唔會敏感,就算fu十五分鐘都冇紅,又唔會好吉

男爵府

Moppyhaha 發表於 18-12-1 07:37
你哋真係好有錢..我淨係用呢2樣咋...

你碎粉用咩色号呀?我買左1号但覺得有d暗

侯爵府

2024年龍年勳章

lovelyjimjim 發表於 18-12-1 22:28
你碎粉用咩色号呀?我買左1号但覺得有d暗

我用0號..就係見到D人話用1號都暗,所以我買0號

大宅

Moppyhaha 發表於 18-12-1 08:37
cushion foundation我用過sample ...就係用咗sample 覺得好用,所以想去買full size ...不過我鐘意有光澤D ...

Hello JM, 你話全日都無氧化又有光澤係講緊佢一般 foundation or cushion foundation? Thank you

男爵府

suyett 發表於 18-12-1 03:34
藍魚子眼精華同眼霜一齊用效果點架?我用開眼精華,諗緊好唔好配埋眼霜一齊用,但又驚敏感

Thx
我最怕生粒粒

侯爵府

2024年龍年勳章

lovely_pooh 發表於 18-12-2 01:42
Hello JM, 你話全日都無氧化又有光澤係講緊佢一般 foundation or cushion foundation? Thank you
...

Hello..jm
係呢枝foundation 呀....

侯爵府

2024年龍年勳章

wonglwy 發表於 18-12-1 10:05
講到化妝我最近試咗呢兩樣野簡直是無敵,Hourglass base+求其BB cream +Hourglass 粉餅,面帶珠光,係Arti ...

我都買咗呢個base 同粉條呀...
個base 真係好勁,防水..防溶..
7月咁熱我化妝去海馬公園,個妝真係冇溶..平時個鼻會出油,個日居然冇溶...
不過個粉條唔夾我。我用咗一次放咗係到

大宅

Moppyhaha 發表於 18-12-2 09:32
Hello..jm
係呢枝foundation 呀....

Cushion 係無咁好嗎?

大宅

Moppyhaha 發表於 18-12-2 09:42
我都買咗呢個base 同粉條呀...
個base 真係好勁,防水..防溶..
7月咁熱我化妝去海馬公園,個妝真係冇溶.. ...

佢個 base 會唔會好勁矽,易唔易 block 毛孔?

伯爵府

lovely_pooh 發表於 18-12-2 11:11
Cushion 係無咁好嗎?

Cushion出油勁過foundation
foundation用緊第二樽喇,cushion試過sample,我鍾意個妝感,係出油問題,1516中

大宅

Jessieyin 發表於 18-12-2 13:37
Cushion出油勁過foundation
foundation用緊第二樽喇,cushion試過sample,我鍾意個妝感,係出油問題,1516 ...

Cushion 係奶油妝感?我記得你係乾肌,如果你都出油,我混合可能唔駛諗 你覺得呢隻 cushion 同 cle de peau radiant cream foundation 比較邊個好啲?

侯爵府

2024年龍年勳章

lovely_pooh 發表於 18-12-2 11:12
佢個 base 會唔會好勁矽,易唔易 block 毛孔?

佢有base 有矽..本身我皮膚係容易生暗瘡嘅人。用咗呢個base 都冇事..落妝乾淨D就得喇..
化妝品係化學嘢..我接到有矽..因為粉底都有矽...反而skin care 我接受唔到有矽...而且我先孔大..矽可以填平/修飾大毛孔,所以個妝會靚D..

大宅

眼霜邊隻好?

別墅

Poohpooh_bb 發表於 18-12-3 19:13
眼霜邊隻好?

我用魚子眼加鉑金精華

水晶宮

用緊這些,白魚子精華用得好快,又要再買!

首頁

尾頁

跳至