求救post點轉醫院?

JessieChengbb
|

想請教大家 我宜家懷孕10週3,已經係你屯門醫院登記左12月10號做唐氏,但我2月就決定搬盤外家住,係觀塘,我應該點樣轉醫院?

PHOENi_Z
|
JessieChengbb 發表於 18-11-28 17:04
想請教大家 我宜家懷孕10週3,已經係你屯門醫院登記左12月10號做唐氏,但我2月就決定搬盤外家住,係觀塘, ...

我果陣都係咁,由Tuen mun轉QE, 我要去左tuen mun 手寫兩句話取消係tuen mun所有既產檢,然後再去QE帶住址證明登記
IamMidwife
|
JessieChengbb 發表於 18-11-28 17:04
想請教大家 我宜家懷孕10週3,已經係你屯門醫院登記左12月10號做唐氏,但我2月就決定搬盤外家住,係觀塘, ...

你好,我係助產士。
我覺得你照唐氏個期太近,建議你照埋先轉院,因為轉院手續係你取消一邊醫院booking, 再拎齊資料去新醫院登記,登記完佢未必即刻俾到唐氏個期你,驚你遲咗照。相反你照完唐氏之後有排都未見醫生,所以果段時間轉院就最好喇!
|
PHOENi_Z 發表於 18-11-28 23:33
我果陣都係咁,由Tuen mun轉QE, 我要去左tuen mun 手寫兩句話取消係tuen mun所有既產檢,然後再去QE帶住址 ...

唔該哂啊!
|
IamMidwife 發表於 18-11-28 23:46
你好,我係助產士。
我覺得你照唐氏個期太近,建議你照埋先轉院,因為轉院手續係你取消一邊醫院booking, ...

收到!咁我照左唐氏先再安排吧 感激你