自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

414928 發表於 18-11-28 17:53
我對東涌感覺麻麻,不過你有99的問題就考慮一下,任何一個社區每個人都有不同感受,搵日同老公入去親身感受 ...

你覺得東涌有咩唔好

大宅

回覆樓主:

唉...我都唔想,但大家生活左幾年都係相處唔到,我地又辛苦,搬就搬硬架啦...不過我最擔心係,聽講果度收得差,唔知有冇住東涌既jm有同樣問題呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

yanproud 發表於 18-11-28 17:56
你覺得東涌有咩唔好

一來交通唔方便,二來空氣唔好,本身都受大陸污染物影響,現在多左條橋(港珠澳),車多左空氣必然更差。

象牙宮

回覆樓主:

其實環境唔差,交通一般主力靠地鐵,但係買野少選擇囉!識人住某私樓

子爵府

yanproud 發表於 18-11-28 17:19
我同老公結左婚幾年,一直住係奶奶度,但係我同奶奶關係不嬲都唔好,我同老公有時因為奶奶而嗌過交,所以打算搬 ...

我朋友都係派到東涌,佢即要

珍珠宮

water_ma 發表於 18-11-28 17:33
車費貴
東涌坐地鐵出青衣
已經要$15

珍珠宮

mmya 發表於 18-11-28 17:34
有機會搬仲唔搬, 邊度都殺

男爵府

回覆樓主:

有得揀一定唔會揀呢個地方,第一感覺只係好過天水圍

冇得揀都冇辦法

侯爵府

yanproud 發表於 18-11-28 17:48
咁除左交通比較唔方便,搭車貴之外仲有冇其他唔好呀

買餸及食飯無咩選擇。校網差。另外係迎東定滿東?迎東將填海起好多樓、滿東係逸東個邊好入下。如果吾介意派到其他區舊樓、可以等第二及第三次派樓、已到配房號碼下次吾冼等好耐、快則一個月、慢都係幾個月。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

水晶宮

如果99問題!真係走得快好世界!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我都剛派左去東涌。 環境空氣都唔差。 系車費貴。 交通我都覺得好方便。

yanproud    發表於 18-11-29 15:18

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

李露眉 發表於 18-11-28 17:21
你係機場番工就好.
如果你平時生活都要出去九龍新界就更係唔方便,
淨係車錢,..都貴.

東涌綫有月票出來中環站

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我同老公結左婚幾年,一直住係奶奶度,但係我同奶奶關係不嬲都唔好,我同老公有時因為奶奶而嗌過交,所以打算搬 ...

如果同99唔啱我會揀搬,望第日搵到轉居屋搬返出來

伯爵府

Sakuraohno 發表於 18-11-28 17:39
如果,我係你就般了
唔使同太后住,東涌都般呀

長洲都搬呀
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

伯爵府

回覆 yanproud 的帖子

每次你唔慣時,即諗起好過同奶奶住。就好快慣架啦!

yanproud    發表於 18-11-29 15:19

珍珠宮

Sakuraohno 發表於 18-11-28 17:39
如果,我係你就般了
唔使同太后住,東涌都般呀

agree

水晶宮

回覆樓主:

唔好,空氣差,野貴,食店好小,配套不足

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

如果因為婆媳問題,沙頭角都即要啦

水晶宮

yanproud 發表於 18-11-28 17:53
我見地鐵站附近得兩個商場,你朋友想住東涌?

派入去呀,聽佢講裝修緊!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

都係睇出入邊區多

首頁

尾頁

跳至