心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

以前同你既日子真係好開心,每日都有講唔完既話題,每日都好開心,但而家可能你覺得打電話比我係一個煩厭既動作,我無變到,依然係個個咩都想同你講既傻人,但你已經唔係以前個個想知我既所有嘢既人,我既嘢對你黎講可以已經無意思啦!但唔緊要,因為我知道變左就係變左,除非時光真係可以倒流!

tansyneko    發表於 18-11-30 13:31

大宅

timtim2013 發表於 18-11-28 20:56
以前同你既日子真係好開心,每日都有講唔完既話題,每日都好開心,但而家可能你覺得打電話比我係一個煩厭既 ...

現實就係咁殘酷,我都好想好想時光倒流

男爵府

BBB豬 發表於 18-11-28 21:25
現實就係咁殘酷,我都好想好想時光倒流

你講得岩,現實真係好殘酷,點解相愛既唔可以永遠相愛,越係記起以前現在就越傷心,太殘忍啦!點解以前要愛得我禁轟烈,如果一開始只係平淡依家未無禁大傷害囉

子爵府

我也想時光倒流,咁就唔使做錯咁多決定

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

snowshine1357 發表於 18-11-28 21:37
其實2個人相處耐咗,開頭嘅熱情激情自然會無或者減少,只要對方依然愛你,有時無需要計較依啲,佢唔搵你咪 ...

我諗佢唔再愛我了,所以我打比佢既時候係有點不耐煩!其實我真係好簡單,whatsapp一個公仔佢打個電話比我,我就好開心,但佢話依d全部都係工作一樣,如果我叫佢打多d電話比我就等如比左個工作佢,唔係佢發自內心的,所以迫佢都無意思!日子耐左我明白一定會熱情減退,但我無諗過係去到咁既情況,其實真係好灰

男爵府

若果唔開心既時候,想時光倒流既話,
表示對過去事仍放唔低,亦執著某啲嘢 !

過去就係過去,無奈追憶可體諒,
與其冇可能時光倒流,倒不如檢討下自己,
積累經驗將會做得更好,迎接下一站。

點解將自己困住個灰色框架內呢?
嘗試改變下自己,瀟瀟灑灑跳出來唔係更好嗎?

努力! 加油 !

男爵府

熱血金章

男人settle down咗之後好多時都會專注在工作,但他們往往忽略咗女人的真正需要係時時刻刻都要愛和關懷......久而久之就令到這段婚姻由濃轉淡。

我都曾經經歷了這個階段,好彩嘅係我有一個醒悟和改變嘅機會,而家我們的感情比以前更濃厚和更愛。

所以只要彼此仍然相愛,總有一天會重拾當年嘅感覺。大家都要努力加油啊!

男爵府

cedarcone 發表於 18-11-30 01:14
若果唔開心既時候,想時光倒流既話,
表示對過去事仍放唔低,亦執著某啲嘢 !

好多謝你,我會努力,只怪自己時常懷念過去

男爵府

Bob_Lennon 發表於 18-11-30 13:39
男人settle down咗之後好多時都會專注在工作,但他們往往忽略咗女人的真正需要係時時刻刻都要愛和關懷..... ...

你真係好明白我既心聲,我今日都同我老公坦白講出我既心底話,我真係需要愛同關懷,希望我地都可以同你一樣幸福快樂!大家都要幸福!

男爵府

熱血金章

其實每個女人都有同樣的需要,或者呢d可以稱做「安全感」吧!
而男人就誤會咗女人所謂的安全感是金錢。(當然金錢是重要的)

兩個人最緊要係坦誠相對,祝妳和丈夫永遠甜蜜幸福。

timtim2013 發表於 18-11-30 16:05
你真係好明白我既心聲,我今日都同我老公坦白講出我既心底話,我真係需要愛同關懷,希望我地都可以同你一 ...

男爵府

Bob_Lennon 發表於 18-11-30 16:24
其實每個女人都有同樣的需要,或者呢d可以稱做「安全感」吧!
而男人就誤會咗女人所謂的安全感是金錢。(當 ...

係呀~你講得好岩,男人對我地關懷問候就好似心藥一樣!多謝你!

男爵府

熱血金章

timtim2013 發表於 18-11-30 21:41
係呀~你講得好岩,男人對我地關懷問候就好似心藥一樣!多謝你!

希望男人能夠理解女人心事喇!

男爵府

Bob_Lennon 發表於 18-11-30 21:48
希望男人能夠理解女人心事喇!

但真正會理解女人心事既男人真係少之有少

男爵府

熱血金章

timtim2013 發表於 18-11-30 22:29
但真正會理解女人心事既男人真係少之有少

都係㗎!但只要好好關愛她們,最終男人會得到滿滿的幸福。

男爵府

Bob_Lennon 發表於 18-11-30 22:33
都係㗎!但只要好好關愛她們,最終男人會得到滿滿的幸福。

真係要好好戀愛

男爵府

熱血金章

timtim2013 發表於 18-11-30 23:14
真係要好好戀愛

夫婦是間冇咗愛情,純粹只有親情情嘅話,久而久之就會出現好多大大小小嘅問題呢!

我嘅比重就7分愛情,3分親情。(以前是調轉呢!)

男爵府

Bob_Lennon 發表於 18-12-1 08:06
夫婦是間冇咗愛情,純粹只有親情情嘅話,久而久之就會出現好多大大小小嘅問題呢!

我嘅比重就7分愛情,3 ...

我都好著重愛情,就算有左小朋友我都從無忽略我老公,正正就係因為咁,我對我老公既嘢好敏感好執著,其實我自己都要好好檢討下!

男爵府

熱血金章

timtim2013 發表於 18-12-1 11:52
我都好著重愛情,就算有左小朋友我都從無忽略我老公,正正就係因為咁,我對我老公既嘢好敏感好執著,其實 ...

或者妳唔好將個焦點放喺同丈夫嘅愛和關懷,多d時間放番喺自己身上,有時間就約下朋友相聚,做一d自己感興趣的事,咁樣會開心好多的。

男爵府

Bob_Lennon 發表於 18-12-1 13:26
或者妳唔好將個焦點放喺同丈夫嘅愛和關懷,多d時間放番喺自己身上,有時間就約下朋友相聚,做一d自己感興 ...

嗯,我會嘗試一係,謝謝你

首頁

尾頁

跳至